Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У рамках «Книги-фест-2018» презентували спецвипуск журналу «Екзиль» про філологічний факультет

Концепція номера сформувалася через показ випускників підрозділу кількох останніх десятиріч і теперішніх студентів

0 296
Філфак багатий на таланти – це доводить спецвипуск часопису «Екзиль», що днями вийшов в Ужгороді. 16 травня в рамках «Книги-фесту» й відзначення Дня філолога факультет представив спецвипуск на загал.
У рамках «Книги-фест-2018» презентували спецвипуск журналу «Екзиль» про філологічний факультет
Олег Хававчак

Спецвипуск «Екзилю» – це ексклюзив, бо він повністю присвячений випускникам і студентам філологічного факультету. Номер вийшов строкатим, однак філфак у своєму складі не менш різнобарвний.

«В основі видання – показ факультету як майданчика, із якого стартувала більшість закарпатських науковців і митців слова. Концепція номера сформувалася через показ випускників підрозділу кількох останніх десятиріч і теперішніх студентів. Цим спецвипуском презентуємо філологічний факультет, те, яким він був раніше і є тепер, які люди тут працюють і як його творять», – зауважив заступник декана філологічного факультету Олег Хававчак.

Головною умовою до авторів була публікація творів, яких раніше цінувальники слова ще не бачили. Так, тут уперше презентовано твори Івана Чендея, Василя Густі, Дмитра Кременя, Петра Мідянки, Андрія Дурунди, Анни Фельцан, Нелі Остапів та інших.

У рамках «Книги-фест-2018» презентували спецвипуск журналу «Екзиль» про філологічний факультет
Галина Шумицька

Декан філфаку Галина Шумицька розповіла: «Ми прагнули показати наш факультет, наших випускників і студентів разом. Адже багато з них – це видатні люди. Зробити це складно, бо кожен хоче бути індивідуалістом, але доводимо: можливо! Ми відчули, як це – збирати великих і малих під одним дахом. Філфак різношерстий: він має всілякі уподобання, різні смаки, різні інтереси – таким є й цей випуск. Критерій був таким, щоб у журналі зафігурували представники різних поколінь, які демонструють свої твори вперше. Такий собі ексклюзив».

Спецвипуск часопису став гармонійним синтезом творів представників різних шкіл: мовознавчої та літературознавчої, включає художні, драматургічні, ліричні тексти, журналістикознавчі напрацювання – як науково-популярні, так і публіцистику. Усе це філфак – такий, як він є. Без прикрас. Тож знайомтеся!

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.