Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У середу в Ужгороді оголосять короткий список Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея

Родина майстра, яка є засновницею конкурсу, сподівається видати згодом кращі твори окремим збірником

0 311

У середу в Ужгороді оголосять короткий список Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея

Торік з нагоди 95-річчя з дня народження відомого закарпатського прозаїка, лауреата Шевченківської премії Івана Чендея було вирішено заснувати Всеукраїнський конкурс малої прози. Адже Іван Михайлович був майстром у жанрі новели. Свої доробки надіслали 173 автори з різних куточків України і навіть з-за кордону. У середу, 16 травня, о 16:00, у «Совиному гнізді» в рамках ярмарку «Книга-фест-2018» буде оголошено короткий список претендентів на нагороду.

Автори змагалися у трьох номінаціях – «молода проза» (вік учасників до 25 років), «доросла проза» та «чендеєзнавство».

Приємно, що серед учасників чимало закарпатців, в тому числі й ужнівців. Своїми враженнями від прочитаних робіт поділяться члени журі: донька письменника, вчитель української мови та літератури Ужгородської ЗОШ № 5 Марія Чендей-Трещак, професор Ужгородського національного університету, письменник Сергій Федака та письменник і журналіст Олександр Гаврош.

Цікаво, що це перший на Закарпатті літературний конкурс рукописів. Досі в нашому краї відзначали літераторів тільки за видані книжки: премії імені Потушняка, Скунця, Мейгеша та «Дебют Срібної Землі». Родина Чендеїв, яка є засновницею конкурсу, сподівається видати згодом кращі твори окремим збірником.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.