Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У Закарпатському муздрамтеатрі поставили сучасну новорічну казку

Молодий київський режисер Микола Бабин втілив п’єсу сучасної авторки М. Гончарової «Дві Снігуроньки і один Новий рік»

0 167

У Закарпатському муздрамтеатрі поставили сучасну новорічну казкуУ Закарпатському муздрамтеатрі поставили сучасну новорічну казку

До Нового року Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр традиційно готує для юних глядачів казку. Але якщо в попередні роки на найбільшій театральній сцені ставили добре відому класику – «Попелюшку», «Лускунчика» чи «Снігову королеву», то цього разу пішли на експеримент.

Молодий київський режисер Микола Бабин втілив п’єсу сучасної авторки М. Гончарової «Дві Снігуроньки і один Новий рік». Інтригою вистави, що виглядає значно сучасніше, є підступи Баби Яги, яка володіє альтернативною Снігуронькою, а точніше – роботом, який зроблений під онучку Діда Мороза. Ситуацію ускладнює ще й Санта-Клаус, який приходить в гості до свого кузена з далекої Америки.

У Закарпатському муздрамтеатрі поставили сучасну новорічну казкуУ виставі чимало сучасної музики, а Баба Яга навіть співає реп, написаний самим режисером. Яскраві костюми і грим, зимові декорації, гарні акторські роботи залишають свіже і приємне враження від вистави, прем’єра якої відбулася 19 грудня – на святого Миколая.

Київський режисер задоволений роботою в Закарпатському муздрамтеатрі. Йому сподобався акторський склад, відзначає багато молоді. (Раніше Микола Бабин ставив дві дитячі вистави у Мукачівському театрі драми і комедії – «Проти кого дружимо?» і «Правда про курочку рябу»).

Побачити останню прем’єру «Дві снігуроньки і один Новий рік» можна буде ще 5, 9, 12 січня об 11 та 14 годині.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.