Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Учасницею акції «Письменник за прилавком» стала Людмила Загоруйко

Дружина Шевченківського лауреата Петра Мідянки презентувала книжки про Ужгород, жінок і абсурд, яким наповнений наш світ

0 290
Учасницею акції «Письменник за прилавком» стала Людмила Загоруйко
8 грудня в ужгородській книгарні «Кобзар» пройшла чергова зустріч із учасником акції «Письменник за прилавком». Цього разу до ініціативи долучилася закарпатська майстриня слова Людмила Загоруйко – дружина Шевченківського лауреата Петра Мідянки.

Пані Людмила розповідає, що свою участь в акції запропонувала сама. Прийшла послухати й придбати книга Банди Шолтеса й запитала: коли ж буде її черга? Організатори акції були тільки «за». Пані Людмила вважає, що такі ініціативи мають бути. Якщо вони й не створюють прямого впливу на суспільство, то принаймні забезпечують опосередкований.

Питаємо гостю, що вона думає про сучасного читача. Розповідає: «Цього року їздила на Форум видавців у Львові. Неділя, дощ, величезна черга, зал забитий – читають! Читають, але не всі».

Учасницею акції «Письменник за прилавком» стала Людмила Загоруйко

Жінка презентувала присутнім свої літературні напрацювання. Серед них була й нововидана книга «Луг». Загалом, свою творчість ділить на три теми: Ужгород – місто, де народилася; доля непростих жінок; сенс людського життя, а особливо – абсурд, яким наповнений наш світ, що зображено в останній книзі.

Відвідувачі цікавляться, як стати героєм оповідань пані Людмили. Очевидно, потрібно зацікавити письменницю й завести з нею дружні взаємини. Наприклад, за келихом глінтвейну.

Наостанок просимо сказати кілька слів-привітань колективу Медіацентру УжНУ та всій університетській спільноті з прийдешніми святами. «Читайте книги й будьте здорові. Без книг жити не можна», – відповідає гостя.

Наступним учасником, котрий завершить другий тиждень акції, стане Павло Чучка – закарпатський історик і гуморист, кандидат філологічних наук і успішний бізнесмен. Готуємося!

Антоніна Чундак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.