Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Осінній курс навчання в рамках міжнародного проекту «Україна – Норвегія» успішно завершило 30 випускників

Свідоцтва про здобуту кваліфікацію отримали за програмою «Менеджмент туристичної та готельно-ресторанної сфери»

0 306
Федір Шандор
Федір Шандор
20 грудня велика зала ректорату УжНУ стала місцем урочистого заходу з нагоди закінчення осіннього курсу навчання в рамках проекту «Україна – Норвегія», покликаного сприяти професійній і соціальній адаптації військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Подія розпочалася з трепетом в душі, адже під марш до аудиторії зайшли солдати знаменної групи однієї з військових частин Ужгородського гарнізону із прапорами країн-партнерів, а далі всі заспівали урочисті пісні – символи держав.

Модератором заходу став Федір Шандор, що вирізнявся властивим йому гумором та невимушеною комунікацією з випускниками.

Володимир Смоланка та Володимир Рубцов
Володимир Рубцов та Володимир Смоланка

У зв’язку з успішним закінченням 22 грудня навчання на курсах за програмою «Менеджмент туристичної та готельно-ресторанної сфери» свідоцтва видали 30 випускникам. Вручали документи ректор УжНУ Володимир Смоланка та президент МФСА Володимир Рубцов.

Вітальне слово посла Норвегії Уле Тер’є Хорпестада здивувало присутніх, адже промова лунала українською. Зауважив, що навчання для випускників буде корисним, коли вони повернуться до цивільного життя.
Осінній курс навчання в рамках міжнародного проекту «Україна – Норвегія» успішно завершило 30 випускників
До офіційного слова запросили ректора УжНУ Володимира Смоланку, президента Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимира Рубцова, директора департаменту торгівлі та туризму при Закарпатській ОДА Дениса Мана  («Немає верхньої межі, поки можна вчитися»), заступника Західного регіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів та учасників АТО Івана Балашова, депутата Ужгородської міської ради Миколу Сюська, викладача практичного екскурсоводства Яноша Мешка, викладача проекту Руслана Жиленка. До вітального слова долучилися учасники проектів – випускник першої групи Володимир Старшун та випускниця другої – Людмила Кохана, яка, до слова, зауважила, що «проект надає всім крила».

Іван Балашов
Іван Балашов

Усі, хто долучився до привітань, висловлювали побажання знайти практичне застосування своїх здібностей у повсякденному житті, дякували за ентузіазм студентам, викладачам та організаторам. Микола Сюсько зауважив, що випускники – «щасливчики, бо навчалися в одному з кращих університетів країни, вас вчили найкращі викладачі у своїй сфері». Також анонсував можливість отримати кошти (на конкурсній основі) для реалізації власних ідей.

Засновник проекту Ольга Костянець поділилася: «Проект фінансується Королівством Норвегією, безпосереднім партнером є Міжнародний фонд соціальної адаптації. Проект розпочався навесні, уже 60 чоловік вдало завершили курс. Він тривав 500 академічних годин. Основу проекту становить професійна перекваліфікація, соціальна та психологічна адаптація. Основна мета – працевлаштування наших випускників. В ідеалі – заснування власної справи. Організація відповідає за набір групи і за супровід проекту, університет – за навчальний процес. Упродовж року після випуску не полишаємо наших студентів – вони залишаються нашими учасниками. Надаємо менторську допомогу».

Вікторія Лис-Хамаза
Вікторія Лис-Хамаза

Випускниця другої групи Вікторія Лис-Хамаза відзначила: «Про проекті дізналася від колеги свого чоловіка – Сергія Кузнєва. Читала про нього також у соціальних мережах. І вирішила взяти участь, тому що це нові можливості, горизонти, нові знання. Живу за принципом: хочу все знати. Диплом отримую втретє, і щоразу нові відчуття, адже всі спеціальності – різні. Я лікар, медичний юрист, тепер ось здобула кваліфікацію у сфері туризму».

Випускники упродовж 3 місяців навчання набули нових знайомств, незабутніх вражень в обговоренні власних бізнес-проектів. Іван Балашов разом з Федором Шандором, між іншим, запропонували учасникам проекту піднятися взимку на Говерлу. Доволі екстремальна розвага, проте згуртовані випускники спільними зусиллями можуть досягнути висот.

До слова, курс передбачає розширення спеціальностей і працевлаштування не менш ніж 75% випускників.

Ірина Неменуща
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.