Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Україністи пізнавали літературу практично – в бібліотеці

Крім власне ознайомлення з книгозбірнею, її послугами та принадами, студенти оглянули й найновіші видання із шевченкознавства

0 323
Україністи пізнавали літературу практично – в бібліотеці
Студенти-філологи
Як провести практичне заняття з української літератури нестандартно? А як розглянути одну з тем про Шевченка із майбутніми вчителями? Доцент кафедри української літератури УжНУ Оксана Кузьма вирішила це завдання, поєднавши корисне з приємним й із ще кориснішим. Так другокурсники вирушили на екскурсію Закарпатською обласною універсальною науковою бібліотекою імені Федора Потушняка. Крім власне пізнання бібліотеки, її послуг та принад, студенти ще й оглянули найновіші видання із шевченкознавства, яких у фондах головної книгозбірні краю чимало.
Україністи пізнавали літературу практично – в бібліотеці
Переглядаючи найновіші видання зі шевченкознавства

За годину екскурсії з бібліотекарем Надією Яблонською студенти побували у всіх відділах закладу, поглянули на книгозбірню очима читача й книги, в чому посприяло відео. Окрім віртуальної довідки, електронного каталогу, англійськомовних та літературних клубів, новинок, книг-малюків, увагу студентів привернули композиції до Всеукраїнського дня бібліотек – «Охоронець книжкового лісу», «Джерело знань», «Хвилини бібліочасу», «Я люблю бібліотеку» та інші.

– Останнім часом намагаємося урізноманітнювати форми роботи зі студентами, «оживляти» лекційний матеріал враженнями від екскурсій, зустрічей із творчими особистостями, переглядів цікавих театральних постановок… Обласна бібліотека справила надзвичайне враження. Помітно, що там працюють люди, які люблять свою справу, котрі вміють відчувати потреби часу й іти в ногу з його новими віяннями. Безмежно вдячні за презентацію шевченкознавчих матеріалів, які, безумовно, стануть у пригоді майбутнім вчителям-словесникам. А ще окрема подяка за приклад того, якими мають бути справжні фахівці будь-якої справи: залюбленими у свою професію, відкритими до діалогу і співпраці, креативними, сучасними, – коментує доцент Оксана Кузьма.

Іванка Когутич – для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.