Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УМГО «Єдине студентство» підготувало для молоді Закарпаття цікавий фотоконкурс

За результатами конкурсу 12–17 листопада буде влаштована фотовиставка, приурочена до Дня студента

0 384

УМГО «Єдине студентство» підготувало для молоді Закарпаття цікавий фотоконкурс

Часто можна почути від молоді, мовляв, у нашому місті не відбувається нічого цікавого. Хоч наче й заходи різноманітні проводяться, та все їм не те і не так. Саме тому УМГО «Єдине студентство», членами якої є і студенти УжНУ, вирішили організувати для краян цікавий фотоконкурс.

Нині не обов’язково мати професійну техніку, аби робити якісні світлини, знімати й монтувати відеоролики. Сучасні смартфони оснащенні так, що подекуди можуть замінити громіздкі фотоапарати, при цьому не поступаючись їм у якості кінцевого результату. Але про нинішні можливості техніки не мені вам розповідати, тож перейдімо до деталей конкурсу, і ще приємнішого – призів для його переможців.

Громадська організація «Єдине Студентство» за сприяння управління молоді та спорту Закарпатської ОДА запустила проект «Закарпаття, яким ми його бачимо». У його рамках відбудеться збір робіт для однойменного фотоконкурсу, а за результатами – влаштована виставка. Світлини повинні бути зроблені цього року й стосуватися нашого краю, його молоді. Жанрових обмежень немає: це може бути портретне, пейзажне, натюрмортне фото тощо.

УМГО «Єдине студентство» підготувало для молоді Закарпаття цікавий фотоконкурс«Цей проект має дати сильний мотиваційний поштовх фотографу-початківцю. Саме тому професіонали цієї справи брати участь не можуть, вони виступатимуть як експерти, тренери для молодих людей, що роблять тільки перші кроки в цій справі або ж є просто любителями. Це для нас – принципове обмеження», – розповідає голова УМГО «Єдине студентство», студент-магістрант спеціальності «Політологія» Ладислав Помпель.

Також організатор поділився спогадами, як виникла думка про втілення такого проекту: «Ідея з’явилася ще минулої осені, на одному з тренінгів із проектного менеджменту. Ми з колегами обговорювали реальні проблеми молоді на Закарпатті. Прийшли до висновку, що їх чимало, але не всі ми поки що в змозі вирішити. Тому взялися за ті, котрі до снаги нашій організації й до того ж мають суспільний інтерес. Проблема розвитку молодої творчої людини в нашому регіоні досить актуальна. Погоджуюся, що все частіше в області починають утілювати круті проекти для художників, музикантів, танцюристів. Але, на жаль, їх кількість не є достатньою, аби ми могли конкурувати в цьому з тими ж столичними молодими людьми. Коли говоримо про творчий розвиток молодої особи, чомусь часто забуваємо про такий напрямок як фотомистецтво. Ми переконані: фотографія – це мистецтво! Саме тому почали втілювати проект «Закарпаття, яким ми його бачимо»!».

Тож, якщо Ви маєте красиві та якісні світлини Закарпаття й хочете ними поділитися – надсилайте їх на електронну пошту photothebest2017@gmail.com до 5 листопада 2017 року. У листі треба вказати назви робіт, прізвище, ім’я, по батькові автора, місце проживання, контактний телефон.

Детальніше про вимоги для фотоконкурсу:

1. До участі у Фотоконкурсі допускаються молоді фотолюбителі від 14 до 35 років. Професійні фотографи участі в конкурсі не беруть! Від одного учасника приймається не більше 3-х робіт.

2. До конкурсу допускаються роботи всіх жанрів без обмежень. Фото має бути зроблене у 2017 році.

3. Приймаються фотографії в електронному вигляді розміром 30х45 см, 300 dpi, формат – JPG. (Можливий також квадратний формат 30х30 см)

Зображення НЕ повинне мати полів, псевдопаспарту, рамок і написів.

4. До конкурсу не допускаються роботи, які пропагують насильство, релігійну та етнічну ворожнечу, містять політичну рекламу, пропагують погані звички (алкоголізм, наркоманію, тютюнопаління).

5. Фотографії, які не відповідають зазначеним у цьому Положенні вимогам, не розглядатимуться.

6. Оргкомітет залишає за собою право публікації робіт із виставки в періодичних виданнях (у тому числі й електронних, без виплати гонорару), а також їхнє розміщення на електронних носіях та в Інтернеті з некомерційною метою (із збереженням права інтелектуальної власності автора фотороботи) і експонування з метою популяризації фотоконкурсу.

7. Кращі на думку журі роботи будуть надруковані за кошти організаторів та розміщені на фотовиставці. Автори найкращих робіт будуть нагороджені дипломами та спеціалізованим навчанням у професіоналів цієї справи.

За результатами конкурсу 12–17 листопада буде влаштована фотовиставка, приурочена до Дня студента. Вона стартує в ужгородському культурно-історичному центрі «Совине гніздо», буде також переміщена в Коледж мистецтв ім. А. Ерделі Закарпатського художнього інституту. 16–17 листопада, саме в День студента, світлини зможуть побачити й в УжНУ. Після закінчення фотовиставки роботи розмістять у приміщенні Закарпатської ОДА.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.