Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Упав – віджався!.. Переміг!

Студенти військової кафедри УжНУ гідно виступили в змаганнях до Дня Збройних сил України

0 880
Упав – віджався!.. Переміг!
1 грудня у спортивному комплексі «Zinedine» відбулися змагання, приурочені до 25-ї річниці з дня створення Збройних сил України. Участь у заході погодилися взяти кафедра військової підготовки УжНУ та Ужгородський зональний відділ військової служби правопорядку.
Упав – віджався!.. Переміг!

До організації змагань від університету долучилися завідувач кафедри військової підготовки Василь Олійник, помічник завкафедри у роботі з персоналом Василина Манівчук, а також голова студради УжНУ Олександр Варшава. Ініціаторами від армійців стали офіцер проведення службових розслідувань Ужгородського зонального відділу військової служби правопорядку капітан Олександр Станко, який був головним суддею змагань, а також військовий комісар Ужгорода, підполковник Микола Журавльов.

Як і планувалося, колективи виявляли сильнішого у футболі, плаванні та змаганнях із кросфіту – підтягування й комплексної вправи (віджимання та прес).

Упав – віджався!.. Переміг!

Розпочали програму з найпопулярнішого виду спорту – футболу. Тут, студенти кафедри військової підготовки не залишили жодних шансів візаві. Після не надто видовищного першого тайму, який закінчився з рахунком 2:0 на користь ужнівців, в другій половині гри студенти кафедри просто «розкатали» військових із загальним рахунком 10:3. По-іншому й бути не могло, адже за них палко вболівали не лише однокурсники, а й однокурсниці та завідувач кафедри, який шалено радів забитим м’ячам.

Другим видом змагань стало плавання. Рівних тут уже не виявилося старшим товаришам університетської кафедри. Вони перемогли у 2 запливах на 50 метрів, не залишивши шансів студентам. Золото виборов молодший лейтенант Олександр Мінча, срібло дісталося капітану відділу Олександру Братаничу, третім приплив майор Володимир Кращенко.

Упав – віджався!.. Переміг!

На завершальний етап змагань учасники попрямували до тренажерного залу спорткомплексу. Як у підтягуванні, так і в комплексній вправі від кожної команди виступило по троє учасників. Переможцем ставав той, хто в обох видах сумарно набере найбільшу кількість очок.

Упав – віджався!.. Переміг!

Неймовірний результат продемонстрував Олександр Візауер, який підтягнувся 18 разів і заробив 90 очок у комплексній вправі, а загалом – 108. Другим став Михайло Плавайко здобувши 91 очко. Третім став військовослужбовець Андрій Смаль з результатом 77 балів.

Перед нагородженням до слова запросили військового комісара Ужгорода Миколу Журавльова. «Хочу подякувати всім, хто погодився взяти участь у цьому заході. Дуже приємно бачити так добре підготовлену молодь, яка вже на рівних змагається із товаришами старшого рангу. Хочеться всім побажати успіхів, натхнення, щоб ми не востаннє проводили таке дійство, ну і, звичайно ж, здоров’я. Адже це найголовніше, що може бути», – виголосив військовий комісар.

Упав – віджався!.. Переміг!

Нагороджував переможців головний суддя Олександр Станко, вручаючи лауреатам кубки, медалі та грамоти.

Юрій Піясюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.