Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Уперше в історії УжНУ кількість усіх студентів перевищила 14,5 тисяч

На конференції трудового колективу Ужгородського університету ректор В.Смоланка прозвітував про діяльність вишу минулого року

0 551
11 січня відбулося засідання конференції трудового колективу Ужгородського університету, на якому понад 300 ужнівців заслухали звіт ректора про діяльність вишу в минулому році.

Уперше в історії УжНУ кількість усіх студентів перевищила 14,5 тисячЗахід розпочався з виступу представників Навчально-дослідницької лабораторії української літератури та фольклору Закарпаття, що функціонує на філфаку під керівництвом доцента Оксани Тиховської, котрі вітали присутніх з новорічними святами, бажали альма-матер процвітання. За щедрівки й колядки ректор Володимир Смоланка почастував студентів солодощами.

Відтак після виконання Гімну України перейшли до робочої частини. У зв’язку з кадровими змінами чи завершенням навчання делегатів конференції колективу внесли зміни до складу цього органу. Також на заповнення вакантних місць ввели нових осіб до Вченої ради УжНУ.

Уперше в історії УжНУ кількість усіх студентів перевищила 14,5 тисяч
Володимир Смоланка

Після цього ректор Володимир Смоланка представив звіт про роботу Ужгородського національного університету в 2017 році.

«Наш університет зміцнив позиції серед лідерів: посідає 20 місце в консолідованому рейтингу понад трьохсот вишів України», – відзначив Володимир Іванович.

У 2017-му вперше в історії УжНУ кількість усіх студентів перевищила 14,5 тисяч, а іноземних здобувачів фаху – 1100. Крім того, торік уперше зараховано понад 5 тисяч першокурсників. Цього вдалося досягти попри високу конкуренцію між ВНЗ, доступність освіти за кордоном, несприятливі економічні й демографічні фактори. Отож, підкреслив ректор, здобутки свідчать про поліпшення вітчизняних і міжнародних позицій та благополуччя УжНУ. А щоб досягти дальших успіхів, збільшуватимуть кількість спеціальностей, зокрема й для іноземних студентів.

Поступ став можливим і завдяки інформатизації навчання (активно використовують програми Moodle, Microsoft Imagine), удосконаленню матеріально-технічної бази, фінансуванню бібліотеки УжНУ.

Активний розвиток науки в 2017 році підтверджують виконання низки проектів на суму понад 10 млн грн і ґран-прі в номінації «Науково-дослідна діяльність навчального закладу» на міжнародній виставці «Освіта та кар’єра – День студента—2017». Також УжНУ здобув почесне звання «Лідер післядипломної освіти».

Приділили увагу й участі в програмах академічної мобільності. Примітно: не тільки представники УжНУ стажувалися вУперше в історії УжНУ кількість усіх студентів перевищила 14,5 тисяч Європі, а й до нашого вишу за програмами обміну приїхали понад 70 іноземців.

У 2017-му здійснено капітальний ремонт приміщень медичного, юридичного, хімічного, фізичного підрозділів, на факультеті здоров’я та фізичного виховання, бібліотеки, ректорату. Крім того, університет узяв на баланс 2 приміщення Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, де містяться лекційні двох кафедр медичного факультету.

Ректор Володимир Смоланка також окреслив фінансове становище університету. Надходження загального фонду сягнули понад 178 млн грн, спеціального – майже 170 млн грн. Найбільше коштів спрямовано на заробітні плати працівникам. До того ж зросли обсяги витрат на матеріальну допомогу і заохочення. Зокрема, надбавки мали викладачі, які за результатами загальноуніверситетського рейтингу стали найкращими, а також автори статей у виданнях, що входять до міжнародних наукових баз даних. У 2018-му році такі заохочення становитимуть +15 % до зарплати.

–Дякую всім за роботу. Упевнений: із не меншим ентузіазмом працюватимемо в 2018 році, – підсумував Володимир Смоланка.

Декан факультету туризму та міжнародних комунікацій Наталія Габчак і очільник факультету іноземної філології Михайло Рошко взяли участь в обговоренні звіту ректора та визнали роботу УжНУ в 2017 р. задовільною.

Ольга Брайлян,
фото Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.