Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники юрфаку УжНУ долучилися до експертного семінару з участю Управління Організації Об’єднаних Націй з наркотиків та злочинності

Для юридичних факультетів представили ініціативу «Освіта для правосуддя», щоб сприяти викладанню з питань, пов'язаних зі сферами мандата ЮНОДК

0 225
Наприкінці минулого тижня у Харкові в конференц-залі Національної академії правових наук відбувся експертний семінар у рамках Програми «USAID-New Justice» та юридичної школи Університету Вашингтона і Лі, у якому активну участь узяв юридичний факультет УжНУ.

Представники юрфаку УжНУ долучилися до експертного семінару з участю Управління Організації Об'єднаних Націй з наркотиків та злочинностіПредставники юрфаку УжНУ долучилися до експертного семінару з участю Управління Організації Об'єднаних Націй з наркотиків та злочинностіУправління Організації Об’єднаних Націй з наркотиків та злочинності (ЮНОДК) для юридичних факультетів представило ініціативу «Освіта для правосуддя» (E4J). На рівні університету E4J має на меті сприяти викладанню з питань, пов’язаних зі сферами мандата ЮНОДК, які включають боротьбу з корупцією, організованою злочинністю, з торгівлею людьми та контрабандою мігрантів, тероризмом, кіберзлочинністю; запобігання злочинності та кримінальне правосуддя, торгівлю зброєю, а також на доброчесність і етику.

У рамках цих зусиль ЮНОДК пропонує університетські модулі та навчальні посібники з названих галузей, які викладачі можуть адаптувати та інтегрувати у свої курси. Також організовуються конференції, семінари  для сприяння академічним мережам з цих питань. Зрештою, E4J прагне залучити більшу кількість університетів, щоб ті пропонували курси й давали студентам інформацію про основні сфери мандата ЮНОДК, включаючи цілісність та етику.

Представники юрфаку УжНУ долучилися до експертного семінару з участю Управління Організації Об'єднаних Націй з наркотиків та злочинностіЗадля посилення спроможності працівників закладів вищої освіти викладати доброчесність та етику, ініціатива E4J підтримала проведення семінару експертів. Його мета: ознайомлення з модулями E4J Integrity and Ethics University, з ефективними підходами до навчання модулів в українських вищих навчальних закладах, адаптація та інтеграція модулів до наявних або нових курсів.

На семінарі розглянули можливі оцінки впливу та дальші заходи щодо підвищення рівня доброчесності й етичної освіти на рівні університетів, обговорили очікування та занепокоєння, пов’язані з адаптацією та інтеграцією модулів, для досягнення чіткого бачення та стратегії того, як базувати класи й курси на модулях E4J Integrity and Ethics University.

Представники юрфаку УжНУ долучилися до експертного семінару з участю Управління Організації Об'єднаних Націй з наркотиків та злочинностіДоповідачі Юрій Барабаш, проректор з освіти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Наталія Петрова, заступник директора Центру нової юстиції, Сігалл Горовиць, працівник відділу з питань корупції та економічної злочинності ЮНОДК (через Skype), обговорили конкретні модулі E4J, зосереджуючись на їхньому змісті, а також на кращих методах утілення модулів, адаптації їх до умов учасників, їх інтеграції в план учасників курсу навчання впродовж академічної весни семестру 2019 р. та повного 2019/2020 навчального року.

Професор практики юридичного факультету Університету Вашингтона та Лі Спід Райс розповів про методи навчання, що стосуються модулів університету Integrity and Ethics E4J, розкрив п’ять основних принципів навчання та демонстрував їх застосування в модулях E4J. Співробітник з питань запобігання злочинності та кримінального правосуддя (через Skype) Сігалл Горовиць та доцент Школи права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Євген Герасименко доповідали про шляхи адаптації Моделі Університету цілісності та етики E4J до своїх локальних і дисциплінарних контекстів, про можливість змінювати часові рамки, поєднувати різні модулі, інтегрувати модулі в наявні курси та розробляти нові на основі одного, декількох або всіх модулів.

Працюючи в групах, учасники обмінялися ідеями та поглядами щодо адаптації й викладання модулів E4J University з орієнтацією на доброчесність та етику. Крім того, представниці юридичного факультету УжНУ Ірина Нестерова та Маріанна Мацола запропонували рекомендації щодо можливих оцінок впливу та інших заходів, які сприятимуть використанню модулів та загалом підвищенню рівня доброчесності та етики в університетах у всьому світі.

За інформацією декана юридичного факультету УжНУ Ярослава Лазура
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.