Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Усесвітній день інформації про розвиток студенти УжНУ відзначили інтерактивно

Активісти Молодіжної ради Ужгорода організували для молоді лекцію й тренінг фахівців щодо культури публічного мовлення та успішного й ефективного виступу

0 721
Усесвітній день інформації про розвиток студенти УжНУ відзначили інтерактивно
Учасники заходу
24 жовтня в культурно-історичному комплексі «Совине гніздо» активісти Молодіжної ради Ужгорода організували лекцію й тренінг, присвячені Всесвітньому дню інформації про розвиток.
Усесвітній день інформації про розвиток студенти УжНУ відзначили інтерактивно
Катерина Путрашик

Модераторами заходу виступили представники Молодіжної ради Ужгорода при міському голові: студент-економіст ІІІ курсу Владислав Мигович та другокурсниця англійського відділення факультету іноземної філології Катерина Путрашик. «Навички спілкування відіграють одну з ключових ролей у сучасному світі. Якщо ти крутий комунікатор, то маєш набагато більше шансів удало влаштуватися в житті, ніж людина, яка не володіє цими якостями. Тому ми й вирішили організувати захід, який дасть можливість набути навичок грамотного спілкування. У цьому нам сьогодні допоможуть фахівці!» – розповідає Катя.

Як правильно привітати когось, подякувати чи перепросити… Здавалося б, елементарні речі, але більшість людей робить помилки, використовуючи так звану етикетну лексику. Що вже казати про інші комунікативні ситуації.

Усесвітній день інформації про розвиток студенти УжНУ відзначили інтерактивно
Наталія Ребрик

Тож саме на тему культури публічного монологічного мовлення і вирішила поспілкуватися з аудиторією проректор Закарпатської академії мистецтв, доцент Наталія Ребрик.

Найперше гостя розповіла присутнім про важливість грамотного мовлення у будь-якій професійній сфері. Серед слухачів – студентів факультетів іноземної філології, здоров’я людини й фізичного виховання, а також філологічного і юридичного підрозділів Ужгородського університету, – не знайшлося таких, що заперечили б цю думку. Разом із зацікавленою молоддю пані Наталія обговорила жанри публічних промов та їхні особливості, розібрала типові помилки й закликала стежити за своїм мовленням.

Усесвітній день інформації про розвиток студенти УжНУ відзначили інтерактивно
Тетяна Бутурлакіна та Владислав Мигович

Директор Центру кар’єри УжНУ, доцент Тетяна Бутурлакіна відійшла від усталених форм навчання й за допомогою тренінгу розкривала студентам секрети ефективного й успішного виступу. До прикладу, гостя розповіла про оптимальну дистанцію між спікером та аудиторією, поділилася прийомами привернення уваги, наголосила на важливості зовнішнього вигляду лектора.

Цікавими виявилися і вправи, які пані Тетяна виконала з учасниками. Наприклад, кілька разів обличчям до присутніх ставали студенти, які експромтом виступали на запропоновану аудиторією тему; після їхніх промов гуртом аналізували переваги й недоліки виступів колег.

Враженнями від заходу поділилася студентка IV курсу відділення журналістики УжНУ Антоніна Чундак:

«Класно, що такі заходи все частіше організовують у нашому місті. Я рада, що є ті, хто вважає за потрібне влаштовувати такий інтерактив, і найголовніше – у нас є фахівці, які охоче діляться досвідом з іншими. Особисто для мене більш інформативним виявився другий виступ, адже про культуру мовлення – тему першої спікерки, дуже часто говоримо на парах в університеті. А від пані Тетяни дізналася чимало лайфхаків, які стовідсотково стануть мені у пригоді».

На завершення Тетяна Бутурлакіна проанонсувала найближчі заходи Центру кар’єри УжНУ й запросила студентів долучатися до цих подій. Зустріч завершилася спільним фотографуванням присутніх.

Юлія Шипович
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.