Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Ліра» презентувала нову серію для молодих письменників

Видавництво стало меценатом серії «Molodo», у якій заплановано видавати перші книжки авторів

0 235
«Ліра» презентувала нову серію для молодих письменників
Олена Кухарська
У рамках ужгородського книжкового фестивалю «Книги-фест-2018» видавництво «Ліра» презентувало свою нову серію «Molodo». Відвідувачі ярмарку мали змогу ознайомитися з дитячою повістю ужгородки Ольги Слави «Point Book: Різдвяна історія» та фантастичною повістю мукачівця Іллі Василишина «Ера», а також поспілкуватися з авторами. Книжки вражають чудовою поліграфією й невеличким накладом 100–150 примірників.

Як повідомила видавець Олена Кухарська, поліграфцентр «Ліра» виступив у ролі мецената цієї серії, в якій планують видавати перші книжки авторів. В умовах Закарпаття така ініціатива викликає щире захоплення й схвалення, адже видання книжки у нас дуже рідко фінансується самим видавництвом. Як правило, виділяються бюджетні кошти або ж гроші дає автор чи меценати. Видавництво «Ліра» має намір продовжувати серію «Molodo».

«Ліра» презентувала нову серію для молодих письменниківДо слова, на Закарпатті вже десять років існує премія «Дебют Срібної Землі», яку вручають за першу книжку автора у двох номінаціях – «поезія» і «проза». Таким чином, книжки серії «Molodo» одразу стають претендентами на обласну відзнаку.

А щойно видана дитяча книжка Ольги Слави «Point Book: Різдвяна історія» вже здобула першу нагороду, що є неабияким успіхом для молодої авторки. Рішенням журі конкурсу «Книга-фест-2018» вона перемогла у номінації «Видання для дітей».

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.