Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгороді презентували поетичну збірку виноградівської трійці

Валентина Костьо, Світлана Кедик та Здена Тесличко видали спільну книжку віршів «Трикутник»

0 216
Останнього дня січня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка відбувся музично-поетичний вечір. Троє молодих поетес із Виноградова – Валентина Костьо, Світлана Кедик та Здена Тесличко – презентували спільну збірку віршів «Трикутник».
В Ужгороді презентували поетичну збірку виноградівської трійці
Василь Густі та молоді поетеси

За словами авторок, ідея видати разом книжку народилася спонтанно. І хоча поезія «виноградівської трійці» різна, у «Трикутнику» передана насамперед жіноча душа, її переживання і турботи.

Ужгородські глядачі мали змогу зануритися у творчу атмосферу поезії в поєднанні із творами класики, ритмами танго і фрагментами саундтреків, зіграних на піаніно. Авторка дитячих книжечок, працівниця виноградівського виставкового залу Валентина Костьо пише ліричну поезію для себе і вперше її надрукувала в презентованому виданні. Авторка збірки поезії «Світ добра», бібліотекар Світлана Кедик ознайомила ужгородського читача із власною поезією в прозі. Учителька музики, авторка збірки «Без гравітації» Здена Тесличко декламувала філософську лірику.

Привітав земляків і голова Закарпатської організації Спілки письменників України Василь Густі. «Ви кинули камінь у воду – і виникло повно загадок», – поділився емоціями поет. Василь Густі порівняв феномен виноградівської трійці із трьома поетесами міжвоєнного часу – М. Божук, М. Тисянською та М. Підгірянкою, твори яких опубліковані у збірці «Гірські квіти».

В Ужгороді презентували поетичну збірку виноградівської трійціОлександр Гаврош відзначив високий художній й організаційний рівень презентації. «Це було неповторно і зовсім не провінційно. Чи не вперше в Ужгороді вся поезія звучала під музику, що посилює сприйняття. Це було кружляння слів у світі вічного стресу», – порівняв виступ поетес письменник і журналіст з Ужгорода.

Збірку в чорних тонах, з якого, як вони запевняють, все народжується, вже презентували у Виноградові та Мукачеві.

Іванка Когутич,
фото зі сторінки Закарпатської ОУНБ ім. Ф. Потушняка

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.