Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгороді побачило світ видання про відомого письменника і журналіста Петра Часта

До бібліографії, яка містить майже півтори тисячі позицій, увійшли журналістські матеріали автора в періодиці Закарпаття та газетах української діаспори США

0 149

В Ужгороді побачило світ видання про відомого письменника і журналіста Петра Часта

Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Федора Потушняка днями видала бібліографічний покажчик «Петро Часто: між Україною та Америкою». Майже 200-сторінкове видання, що присвячене 40-річчю літературної діяльності автора, відбиває художню та публіцистичну грані таланту письменника з філософським світоглядом, журналіста з півстолітнім стажем, багаторічного редактора найстаршої україномовної газети Америки «Свобода» Петра Часта.

Відкривається книжка передмовою журналіста й письменника Олександра Гавроша, який проаналізував життєвий і творчий шлях закарпатського інтелектуала, що нині мешкає у Флориді. До речі, у покажчику подана й біографія Петра Часта. Для докладнішого знайомства з непересічною особистістю придасться велике інтерв’ю з журналістом і письменником, записане під час відвідин Закарпаття.

До бібліографії, яка містить майже півтори тисячі позицій, увійшли журналістські матеріали автора в періодиці Закарпаття та газетах української діаспори США. Покажчик не претендує на вичерпність, проте основний масив публіцистики автора з 1966 до 2017 року в книжці представлений.

Видання також вміщує фото з архіву Петра Часта та обкладинки 13 його книжок.

Це друге видання в серії «Закарпатська публіцистика в іменах: бібліографія», започаткованій у 2014 році. Наступного року вийде бібліографічний покажчик ще одного корифея журналістики краю Михайла Бабидорича.

Іванка Когутич для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.