Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ продовжать розширювати карту покриття мережі Wi-Fi

Члени Вченої ради визнали потребу створення загальноуніверситетської електронної системи фіксації відвідування та навчальних досягнень студентів

0 221

В УжНУ продовжать розширювати карту покриття мережі Wi-Fi

19 листопада головний колегіальний орган Ужгородського університету розглянув актуальні питання закладу.

Ректор Володимир Смоланка розпочав засідання Вченої ради з привітань іменинників і вручення працівникам вишу атестатів про здобуття наукового ступеня і вчених звань.

Так, рішенням атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 23 жовтня 2018 року Миколі Маляру надано науковий ступінь доктора технічних наук за спеціальністю «Інформаційні технології». Крім того, Олександр Пулик має учене звання професора кафедри нейрореабілітації з курсами медичної психології, пульмонології та фтизіатрії, Андрій Братасюк і Ярослав Михалко – доценти кафедри терапії та сімейної медицини, Терезія Попович – доцент кафедри теорії та історії держави і права.

Відтак перейшли до робочої частини, проголосувавши за надання вченого звання професора кафедри економіки і підприємництва Лесі Газуді та Михайлу Газуді.

Основне питання стосувалося впровадження інноваційних технологій у навчальну та адміністративну діяльність УжНУ.

В УжНУ продовжать розширювати карту покриття мережі Wi-Fi
Олексій Куруца

Доповідав т.в.о. начальника Центру інформаційних технологій Олексій Куруца.

Насамперед він повідомив, що про досягнення підрозділів вишу на XXXIV Міжнародній виставці «Освіта і кар’єра — День студента 2018». Так, Природничо-гуманітарний коледж УжНУ здобув звання «Лідер природничо-гуманітарної освіти України» та золоту медаль «За високі досягнення у впровадженні інноваційних технологій в освітній процес». Відзначили й факультет інформаційних технологій нашого вишу — підрозділ має ґран-прі в номінації «Інформаційні технології у вищому навчальному закладі».

У презентації О.Куруца окреслив статистику, що стосується сайтів із доменом uzhnu.edu.ua. До прикладу, на сайті електронного навчання, який функціонує 5 років, зареєструвалися понад 5 тисяч користувачів. Загальна кількість курсів — 1500, щоденних відвідувань — близько 150. Варто зауважити, що торік на сайт зайшло півмільйона користувачів, а 2018-го ця цифра зросла більш ніж удвічі. Ішлося й про електронний репозитарій, що дає змогу оприлюднювати матеріали науковців УжНУ. Т. в. о. начальника Центру інформаційних технологій закликав посилити роботу в цьому напрямку, щоб підтримувати високий рейтинг (на листопад 2018 року репозитарій посів 200 місце у світі, а в Україні входить до топ-10).

Крім того, Ужгородський університет має високі позиції і в рейтингу класичних вишів України (10 сходинка), у Scopus — 12, у консолідованому рейтингу — 25 місце.

В УжНУ продовжать розширювати карту покриття мережі Wi-FiДоповідач звернув увагу й на формування іміджу університету в глобальній мережі інтернет, зауваживши, що дедалі популярнішою стає офіційна сторінка УжНУ у «Фейсбуку». Крім того, нещодавно створено акаунт в «Інстаграмі», адже ця соцмережа популярніша серед молоді.

Під час виступу Олексій Куруца закликав реєструвати наукові вісники в базі як громадські, а не персональні, сторінки, додаватися до бібліометрики української науки, звертатися для переведення сайтів підрозділів на піддомен uzhnu.edu.ua.

В УжНУ продовжать розширювати карту покриття мережі Wi-FiНасамкінець О.Куруца розповів про розвиток інфраструктури комунікаційної мережі. Так, УжНУ підписав договір про захист мережі. Також планують розширити оптоволоконну мережу й закупити обладнання для покриття Wi-Fi-сигналом усього корпусу ректорату так, як це зроблено на БАМі (де щодня під’єднується 4–5 тисяч користувачів).

Під час обговорення члени Вченої ради визнали потребу створення загальноуніверситетської електронної системи фіксації відвідування та навчальних досягнень студентів. Така система експериментально діє на медичному та стоматологічному факультетах.

Крім того, на засіданні затвердили теми дисертаційних досліджень понад 115 аспірантів першого року навчання та навчальні плани підготовки здобувачів вищої освіти, надали дозвіл на наукове керівництво, рекомендували до друку 8 видань і схвалили список голів екзаменаційних комісій.

Чергове зібрання заплановане на 20 грудня, на ньому, зокрема, обговорюватимуть Правила прийому до УжНУ на 2019 рік.

Ольга Брайлян,
фото Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.