Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ стартував Літній університет для старшокласників

Упродовж трьох тижнів десятикласники шести ужгородських шкіл матимуть змогу спробувати на смак студентське життя

0 261
Усі ми пам’ятаємо дитячі літні табори. В УжНУ та Ужгородській міськраді подумали: а що як зробити літній табір для старшокласників на базі університету? Так, у рамках співпраці Ужгородського національного університету та муніципальної влади обласного центру 29 травня у залі засідань Вченої ради УжНУ стартував унікальний для нашого міста проект «Літній університет – 2018».

В УжНУ стартував Літній університет для старшокласниківСуть літнього університету в тому, аби дати школярам можливість зрозуміти, що таке вищий навчальний заклад зсередини, й допомогти визначитися з майбутньою професією.

Усе, як у справжньому дитячому таборі: із харчуванням та навчально-розважальною програмою, тож батьки школярів можуть не перейматися – їхні чада в надійних руках. Упродовж трьох тижнів десятикласники шести ужгородських шкіл матимуть змогу спробувати на смак студентське життя: будуть знайомитися з університетськими підрозділами, братимуть участь у квестах та іграх, ходитимуть на екскурсії до ужнівських лабораторій, ботсаду, археологічного музею тощо, а ще – мандруватимуть Закарпаттям.

В УжНУ стартував Літній університет для старшокласниківЯк зауважила на відкритті літнього університету проректор із науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел, ідея не нова – наші сусіди (Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина) уже давно практикують такий нетривіальний спосіб дозвілля – це допомагає краще зрозуміти свої прагнення й систему освіти загалом. «Я впевнена, що після програми, яку ви подолаєте за три тижні, цей університет стане рідним і для вас», – сказала пані проректорка.

«Цей літній університет допоможе вам зрозуміти, в яких напрямках ви хочете розвиватися і яку професію здобувати. Підходити до цього вибору слід серйозно: майбутній фах має вам допомогти жити комфортно у своєму місті та своїй країні», – зауважив заступник міського голови Олександр Білак.

Відтак слово мали заступник начальника управління освіти Ужгородської міськради Наталія Мухомедьянова та директор спеціалізованої школи №3 із поглибленим вивченням англійської мови Світлана Фесенко. Остання, зокрема, підкреслила важливість спілкування з однолітками й дорослішання (себто студентське життя) у звичній атмосфері, адже на прикладі Ужгорода зрозуміло: у маленькому місті контакти, налагоджені у студентські роки, стануть у пригоді в дорослому житті.

Школярі переглянули кілька презентаційних роликів про УжНУ й вирушили на першу екскурсію – до Археологічного музею та Музею історії УжНУ. Стежте за нашими публікаціями.

Ксенія Шокіна
фото, відео Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.