Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ стартують курси професійної перепідготовки військовослужбовців

Академнаставником групи з 30 осіб, які протягом трьох місяців опановуватимуть менеджмент туристичної та готельно-ресторанної сфери, став професор УжНУ Федір Шандор

0 299

В УжНУ стартують курси професійної перепідготовки військовослужбовців

26 лютого в ректораті вишу відбулося урочисте відкриття програми курсів професійної перепідготовки військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, звільнених у запас, а також членів їхніх сімей. Почали захід із виконання Гімнів України та Королівства Норвегія.
В УжНУ стартують курси професійної перепідготовки військовослужбовців
Про проект розповідає Федір Шандор

Удосконалення знань і навичок слухачів, допомога в самореалізації – головна мета презентованого проекту. Його вдалося реалізувати завдяки запуску в Ужгороді програми «Україна – Норвегія», яка фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія. Організатор виконання в нашій державі – Міжнародний фонд соціальної адаптації. Партнером з норвезького боку є NORD Університет, в обласному центрі Закарпаття – Ужгородський національний університет і ГО «Наше рідне Закарпаття». Про це під час заходу повідомив модератор заходу, професор УжНУ Федір Шандор.

До слова, саме Федір Федорович став академнаставником групи з 30 осіб, які протягом трьох місяців опановуватимуть менеджмент туристичної та готельно-ресторанної сфери. Завершать навчання у травні 2018 року. Заняття починатимуться о 17.00. Викладатимуть працівники УжНУ, інших українських вишів, підприємці, представники NORD Університету.

В УжНУ стартують курси професійної перепідготовки військовослужбовців
Тетяна Шаповалова

Після закінчення курсів слухачі мають захистити власні бізнес-проекти, а відтак їм видадуть дипломи університету NORD (Норвегія) і про проходження курсів в УжНУ.

«Проект «Україна – Норвегія», орієнтований на перепідготовку військовослужбовців, стартував 15 років тому в Криму. Норвегія – морська країна, тому й започаткувала програму саме на півострові. У 2014 році проект у Криму закрили, натомість він почав поширюватися в інших регіонах. Нині до Асоціації університетів України входять 15 ВНЗ, а партнерами є понад 20 вишів, серед яких УжНУ. Сподіваюся, у майбутньому Ужгородський університет увійде до асоціації. Учасникам проекту бажаю наснаги, успіхів, отримати те, чого очікуєте», – зауважила член правління благодійної організації «Міжнародний фонд соціальної адаптації», координатор проекту в західному регіоні Тетяна Шаповалова.

В УжНУ стартують курси професійної перепідготовки військовослужбовців
Іван Балашов та Денис Ман

Своєю чергою, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман наголосив, що напрямок курсів обраний удало. На Закарпатті діють програми підтримки туристичної галузі, а також малого і середнього бізнесу.

Представник Державної служби України у справах ветеранів війни і учасників АТО, полковник запасу Іван Балашов побажав слухачам продуктивного навчання та запропонував їм долучитися до велотуру, коли в Ужгороді цвістиме сакура.

В УжНУ стартують курси професійної перепідготовки військовослужбовців
Вікторія Пфайфер

Начальник відділу у справах інвалідів та ветеранів Ужгородської міськради Вікторія Пфайфер зауважила: в обласному центрі нині зареєстровано понад 1100 учасників АТО, із них 50 інвалідів, тому проект, який допоможе цим людям самореалізуватися, є важливим.

Заняття для слухачів курсів професійної перепідготовки військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, звільнених у запас, а також членів їх сімей, розпочинаються вже сьогодні. Для учасників проекту підготували чимало цікавих практичних завдань.

Успіхів!

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.