Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбулися профорієнтаційні олімпіади з біології та математики

За результатами цих випробувань абітурієнтам до одного з предметів ЗНО на вибір додадуть від 1 до 20 балів

0 213
21 квітня в ректораті Ужгородського університету відбувся другий тур профорієнтаційних олімпіад з біології та математики. Учасники конкурсу – цьогорічні випускники шкіл, потенційні абітурієнти біологічного та математичного факультетів.

В УжНУ відбулися профорієнтаційні олімпіади з біології та математики Профорієнтаційні олімпіади в УжНУ відбуваються вже другий рік поспіль. Вони дають можливість вступникам поліпшити свій рейтинг, адже за результатами випробування до одного з предметів ЗНО на вибір абітурієнтам додадуть від 1 до 20 балів.

Спеціальностями математичного факультету, на яких можуть навчатися учасники олімпіади після вступу, є «Математика», «Статистика», «Системний аналіз» та «Середня освіта». До переліку не включено спеціальність «Прикладна математика», адже цього року буде оновлено її навчальну програму.

Профорієнтаційна олімпіада з математики вміщує 5 завдань шкільного рівня з поглибленими елементами. Кожне з запитань складається з двох пунктів: перше – простіше, у ході розв’язання якого учасник дістає підказку до другого, подібного, але складнішого. На виконання роботи школярі мають півтори години.

В УжНУ відбулися профорієнтаційні олімпіади з біології та математики«Завдяки успішному складанню олімпіади абітурієнт може використати отримані бали не тільки для вступу на наш факультет, а й на спеціальності інших підрозділів, де для цього потрібна математика. Такий метод виправдав себе й минулого року, адже частина учасників другого туру навчаються на кількох факультетах УжНУ», – розповів декан математичного факультету Михайло Повідайчик.

В олімпіаді з математики всього взяли участь 12 учасників, з біології – 5. Одна зі школярок не змогла бути присутньою: дівчина захищає свою роботу на всеукраїнському етапі МАН, однак після повернення зможе отримати олімпіадні завдання з біології. Крім того, одна учасниця складала завдання обох олімпіад – після вирішення завдань першої дисципліни, вона приступила до розв’язання іншої.

В УжНУ відбулися профорієнтаційні олімпіади з біології та математикиЗавдання з біології охоплюють майже всі шкільні розділи дисципліни та містять теоретичні питання з ботаніки, зоології, генетики, анатомії людини й одну задачу. Від учасника вимагаються не тільки базові знання біології, а й навички логічного мислення. Щоб виконати завдання, у школяра є година.

«Ця олімпіада є стимулом для абітурієнта, можливістю вже стартувати у вступній кампанії й здобути додаткові бали ще до складання й оголошення результатів ЗНО. Сподіваємося, що всі діти напишуть роботи добре, адже якщо вони є учасниками олімпіади, то однозначно планують вступати та продовжувати навчання у нашій вищій школі», – вважає декан біологічного факультету Ярослава Гасинець.

Роботи учнів перевіряє комісія, у складі якої – викладачі всіх кафедр вказаних факультетів. Результати олімпіади будуть відомі вже ввечері, про що учасників буде повідомлено особисто. З абітурієнтами налагоджений як електронний, так і телефонний зв’язок, тому вони дізнаються про свої бали якнайшвидше після їхнього підрахунку. Також результати будуть опубліковані на сайті УжНУ.

Антоніна Чундак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.