Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгороді нарешті може з’явитися студентський театр

У Закарпатському театрі ляльок «Бавка» відбулася студентська вистава «Ромео і Жасмин»

0 353
В Ужгороді нарешті може з’явитися студентський театр
В Ужгороді нарешті може з’явитися студентський театр

Днями в Закарпатському театрі ляльок «Бавка» відбулася вистава «Ромео і Жасмин», яку зіграли другокурсники режисерського відділення Ужгородського коледжу культури і мистецтв під керівництвом режисера Наталії Орєшникової та актора Миколи Карпенка. Уперше студенти вийшли на справжню театральну сцену, і їхній виступ був цілком вдячно сприйнятий глядачами.

За словами автора п’єси Олександра Гавроша, вистава йому сподобалася. Він відзначив як акторські роботи, так і режисерське втілення. З кожним новим показом вистава зростає. «Цілком імовірно, що невдовзі ми матимемо в Ужгороді студентський театр. Це те, чого нашому обласному центру, де навчається понад десять тисяч студентів, дуже бракує, – каже відомий закарпатський драматург. – На жаль, в Ужгороді ми нічого не чуємо про аматорські театри, коли у світі – це дуже поширене явище. Адже це не тільки розвиває творчі особистості, а й дозволяє розширювати театральну палітру міста. Тож дуже радий за Ужгородський коледж культури і мистецтв, студенти якого впритул наблизилися до створення свого театру».

Ідею такого театру кілька років тому намагався реалізувати відомий київський режисер Сергій Архипчук на філологічному факультеті УжНУ. Але, на жаль, тоді спроба виявилася невдалою.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.