Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгороді вшанували пам’ять Авґустина Волошина

Участь у конференції взяли й науковці УжНУ, зокрема, свою доповідь виголосив професор кафедри історії України Сергій Федака

0 392
В Ужгороді вшанували пам'ять Авґустина Волошина
В Ужгороді вшанували пам'ять Авґустина Волошина
19 липня виповнилося 72 роки, як у Бутирській тюрмі в Москві помер відомий громадський діяч, президент Карпатської України Авґустин Волошин. З цієї нагоди на місці поховання його дружини у Закарпатському музеї народної архітектури і побуту відбулася панахида, котру очолив єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії владика Мілан.

В Ужгороді вшанували пам'ять Авґустина Волошина

Після панахиди відбулася урочиста академія, присвячена 120-річчю висвячення Авґустина Волошина у сан священика. Конференція проходила у переповненому актовому залі Ужгородської богословської греко-католицької академії імені Теодора Ромжі. На ній виступило близько двох десятків доповідачів з різних куточків Закарпаття, а також з Києва та Пряшева. Взяв участь в урочистому зібранні владика Мілан та ректор академії о. Павло Береш. Присутні порушували питання про початок процесу беатифікації Авґустина Волошина, який був і помітною релігійною постаттю міжвоєнного Закарпаття.

Участь у конференції взяли й науковці УжНУ, зокрема, свою доповідь виголосив професор кафедри історії України Сергій Федака.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.