Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Університети Європи обговорювали в УжНУ спільні освітні програми

Під час засідання було презентовано й «Концепцію інноваційного розвитку ДВНЗ «УжНУ» на 2015–2025 рр.»

0 714
Університети Європи обговорювали в УжНУ спільні освітні програми
Університети Європи обговорювали в УжНУ спільні освітні програми
18 жовтня, у день 71-ї річниці Ужгородського національного університету, на базі вишу відбулося друге засідання Міжнародного консорціуму університетів, де обговорили спільні освітні програми у контексті євроінтеграції освіти.

Університети Європи обговорювали в УжНУ спільні освітні програми

Володимир Смоланка

Відкрив засідання ректор УжНУ Володимир Смоланка, який представив гостям із шести країн Європи Ужгородський національний університет, на базі якого й утворений консорціум.

У його роботі взяли участь представники Донецького національного університету ім. Василя Стуса, Кошицького технічного університету, Національного університету «Острозька академія», Закарпатського Угорського інституту ім. Ф.Ракоці ІІ, Карлового університету (м.Прага, Чехія), Університету Миколаса Ромеріса (м.Вільнюс, Литва), Вищої щколи бізнесу  Національного університету Луїса (м.Сонч, Польща), делегації університетів з Пряшева (Словаччина), Поморської академії у м.Слупськ (Польща), Західного університету ім. Васіле Голдіша в м.Арад (Румунія), Технічного університету з м.Клуж-Напока (Румунія). Учасники презентували свої навчальні заклади й перспективні напрями для співпраці.

Університети Європи обговорювали в УжНУ спільні освітні програми

Підпис

За словами проректора з науково-педагогічної роботи Мирослави Лендьел, УжНУ вже має напрацьовані програми семестрового навчання, включеного навчання та сертифікатних програм. Зокрема, студенти нашого університету мають можливість семестрового навчання в Поморській академії в Слупську (Польща), оцінки якого перезараховуються в рідній альма-матер. Студенти гуманітарно-природничого факультету за програмами включеного навчання вчаться у вишах Будапешта (Угорщина). За програмою Еразмус+ понад десяток студентів і викладачів мали можливість навчання в Латвії, Польщі, Румунії, Італії, Чехії.

Університети Європи обговорювали в УжНУ спільні освітні програми

Мирослава Лендьел

Також словакісти, богемісти та журналісти мають змогу проходити практики й стажування у Словаччині та Чехії відповідно. «Ми не маємо обмежувати студентів у розвитку, здобутті нових фахових якостей і можливості працевлаштування за кордоном. Маємо створювати комфортні умови для академічної мобільності», – зауважила Мирослава Лендьел і подякувала всім присутнім університетам-партнерам за надані можливості наукового й освітнього обміну та стажування.

Під час засідання директор Навчально-наукового інституту євроінтеграційних досліджень ДВНЗ «УжНУ» Іван Артьомов презентував «Концепцію інноваційного розвитку ДВНЗ «УжНУ» на 2015–2025 рр.» та розповів про перспективність новоствореного Наукового парку УжНУ.

Університети Європи обговорювали в УжНУ спільні освітні програми

Іван Артьомов

Серед пропозицій для спільної роботи були запропоновані, зокрема, програма електронного урядування від Університету Миколаса Ромеріса (м. Вільнюс, Литва); сертифікатні програми «Публічна політика та адміністрування», «Політична журналістика» від Донецького національного університету ім. Василя Стуса; цікавими були пропозиції щодо нових технологій в університетському житті від Вищої школи бізнесу Національного університету Луїса (м.Сонч, Польща) тощо.

У ході зустрічі підписали Меморандум про приєднання до Міжнародного консорціуму університетів Донецького національного університету ім. Василя Стуса та Національного університету «Острозька академія».

За словами Мирослави Лендьел, учасники консорціуму можуть комунікувати й розробляти спільні проекти на сторінці консорціуму в мережі й нагадала, що з жовтні розпочинається проектний рік за програмою Еразмус+, тож університети спільно можуть розробляти проекти до цієї програми.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.