Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбувся VІ Міжнародний семінар з фізики

Протягом двох днів було презентовано майже півсотні усних і стендових доповідей

0 245
В УжНУ відбувся VІ Міжнародний семінар з фізики
В УжНУ відбувся VІ Міжнародний семінар з фізики
17–18 листопада у конференц-залі ректорату УжНУ відбувся VI Міжнародний семінар з фізики «Властивості сегнетоелектричних і суперіонних систем». Серед організотарів – НАН і МОН України, Українське фізичне товариство, Секція фізики Західного наукового центру та Ужгородський національний університет. Учасниками наукової події стали фізики з Литви, Польщі, Білорусі, а також київські та львівські колеги.

Семінар спрямований на обговорення стану досліджень фундаментальних властивостей кристалів, композитів та тонких шарів, які можуть бути застосовані в різних напрямках сучасної електроніки та техніки.

В УжНУ відбувся VІ Міжнародний семінар з фізики

Юліан Височанський

Член-кореспондент НАН України, директор НДІ фізики і хімії твердого тіла, завідувач кафедри напівпровідників фізичного факультету УжНУ Юліан Височанський зауважив, що найбільш численна делегація прибула з Литви. «Семінар відображає традиційну співпрацю з Вільнюським університетом, яка триває вже понад 20 років та має багаті плоди. Нам приємно, що до нас їдуть із задоволенням. Варто згадати, що до заходу долучилася й ужнівська молодь: магістри та аспіранти фізфаку підготували доповіді, з якими і виступлять перед світилами науки».

В УжНУ відбувся VІ Міжнародний семінар з фізики

Юрас Баніс

Литовський фізик, габілітований доктор наук, в.о. ректора Вільнюського університету Юрас Баніс зізнався, що, як завжди, враження від Ужгорода та Ужгородського університету чудові. У вітальному слові пан Баніс назвав колег «друзями», оскільки є частим гостем на Закарпатті. «Більше двох десятиліть веду активну співпрацю з ужнівськими фізиками», – зазначив професор.

В УжНУ відбувся VІ Міжнародний семінар з фізики

Ігор Студеняк

Проректор УжНУ з наукової роботи, доктор фізико-математичних наук, професор Ігор Студеняк радо привітав гостей в УжНУ. «Тішимося, що маємо хороші теплі взаємини з іноземними колегами. Приємно усвідомлювати, що тісна спільна робота триває майже півстоліття, адже Ужгородський університет налагодив зв’язки з Вільнюським ще в 70-х роках XX століття».

Ігор Петрович додав, що вже опубліковані напрацювання з семінару.

Протягом двох днів було презентовано майже півсотні усних і стендових доповідей.

Віра Лабич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.