Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Відтепер УжНУ готуватиме фахівців за ще однією спеціальністю медичного напрямку

А на кафедрі стоматології дитячого віку функціонуватиме клінічна ординатура

0 412

Ортодонтія

29 серпня під час засідання Вченої Ради УжНУ було підтримано рішення про відкриття нової спеціалізації та клінічної ординатури на кафедрі стоматології дитячого віку – уже з цього навчального року студенти зможуть опановувати ортодонтію.

Ортодонтія – це омріяний фах багатьох українських та зарубіжних стоматологів, тому нова спеціальність буде цікавою не лише нашим, але й іноземним студентам. Декан факультету Євген Костенко розповідає:

– Попит на ортодонтичні послуги серед населення зростає, і відповідно з’являється більша кількість звернень громадян на прийом до лікаря-ортодонта – люди все частіше бажають вирівнювати зуби, виправляти прикус тощо. Нині на стоматологічному факультеті нашого університету відкривається спеціалізація «Ортодонтія» та клінічна ординатура для вдосконалення навчального процесу, пов’язаного з випуском лікарів цього профілю. Нині у нашому краї населення має проблеми не лише із карієсом, а й страждає через патології розвитку щелеп, тож ця спеціальність надзвичайно актуальна».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.