Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Військова кафедра доукомплектувалася: другу хвилю вступу завершено!

Навчатися ратної справи додатково виявило бажання ще 25 осіб

0 178
Єдиний підрозділ УжНУ, де вступ на навчання відбувається двічі на рік, доукомплектувався. Впродовж вересня кафедра військової підготовки провела другу хвилю вступу й дібрала курсантів. Журналісти Медіацентру поцікавилися в очільника КВП Василя Олійника подробицями.
Василь Олійник
Василь Олійник

Набір на кафедру відбувався у звичному порядку: абітурієнти складали іспити з професійно-психологічного відбору, допризовної та фізичної підготовки.

«Додатковий осінній набір ми проводимо спеціально для випускників коледжів. Однак долучитися до нашого колективу можуть і люди, що вже мають вищу освіту або ж саме її здобувають. За результатами другої хвилі вступу на навчання ми прийняли 25 осіб. Так вийшло, що розподілилися вони більш-менш рівномірно на всі пропоновані спеціальності, однак у пріоритеті були артилеристський та загальновійськовий (піхотинці. – Авт.) напрямки», – розповідає Василь Олійник.

Таким чином, навчатимуться на кафедрі курсанти різного віку. «Попри різницю у віці військова справа для всіх однакова, тож першокурсники почуваються цілком комфортно поруч зі своїми старшими однокурсниками. Деякі новачки уже навіть керують взводами», – запевняє завідувач кафедри.

Цікаво, що профорієнтаційну роботу в навчальних закладах військовики не проводили. Василь Олійник каже: «Ми питали новоприбулих курсантів про те, звідки вони дізналися про кафедру. Зізнаюся: багато хто прочитав про наш підрозділ саме на сайті Медіацентру або ж із репостів його публікацій в інших медіа. Однак спрацювало й так зване сарафанне радіо – ті, хто вже спробував із нами солдатської каші, розповідають знайомим та друзям і рекомендують іти до нас».

Навчання у новоприбулих курсантів стартувало 1 жовтня, і вже цієї п’ятниці відбудуться їхні перші заняття за методом військового дня. Наздоганяти пропущені вересневі пари будуть додатково.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.