Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Викладачі факультету МЕВ взяли участь у Зимовій школі педагогічної майстерності

Роман Мандзюк та Ольга Качмар тиждень ознайомлювалися з сучасними підходами до викладання англійської мови у вищих навчальних закладах

0 442
Викладачі факультету МЕВ взяли участь у Зимовій школі педагогічної майстерності
Викладачі факультету МЕВ взяли участь у Зимовій школі педагогічної майстерності
Викладачі факультету міжнародних економічних відносин Роман Мандзюк та Ольга Качмар взяли участь у Зимовій школі педагогічної майстерності, яку влаштовує Британська рада в Україні в межах проекту «Англійська мова для університетів».

Головною метою заходу став професійний розвиток викладачів, ознайомлення із сучасними підходами до викладання англійської мови у вищих навчальних закладах. Зимова школа зібрала понад 120 представників професорсько-викладацького складу з усіх куточків України. Учасників було поділено на групи, які зосередилися на розгляді трьох різних аспектів: англійська для спеціальних цілей (ESP), англійська для академічних цілей (EAP) та англійська як засіб викладання (EMI).

Протягом шести напружених, але надзвичайно цікавих днів під керівництвом активних і креативних тренерів наші колеги дізналися про розгалужену мережу видів англійської мови залежно від мети викладання, ретельно розглянули два ключових підходи до викладання англійської мови для спеціальних цілей, навчилися плідного планування занять та постановки цілей за допомогою SMART-підходу, розглянули ключові елементи ефективного плану уроку, ознайомилися з критеріями відбору якісних підручників, навчилися розробляти автентичні завдання та добирати автентичні матеріали відповідно до потреб та інтересів студентів.

В останній день всі групи презентували skit – неофіційний відгук про участь в Зимовій школі, де поділилися своїми емоціями, враженнями. Всі учасники виявилися дуже талановитими та креативно підійшли до підготовки цього заходу: вони співали, танцювали, декламували вірші, робили презентації, читали реп, інсценували веселі мініатюри.

Викладачі факультету МЕВ взяли участь у Зимовій школі педагогічної майстерності

Але одна особливість поєднала всі виступи – це надзвичайна вдячність організаторам заходу та тренерам за море позитивних емоцій, корисний досвід, теплі спогади та яскраві моменти. Повернувшись до рідних університетів, учасники школи ділитимуться безцінним досвідом зі своїми колегами та нетерпляче чекатимуть на наступні зустрічі.

За інформацією кафедри міжнародних економічних відносин УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.