Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Дипломованих магістрів філфаку відрядили у світ широкий

Медіацентр бажає вам, дорогі випускники, гідної реалізації можливостей у вибраній професії та нових звершень!

0 670
Дипломованих магістрів філфаку відрядили у світ широкий
Дипломованих магістрів філфаку відрядили у світ широкий
9 лютого у вестибюлі головного корпусу УжНУ випускники українського, російського, словацького відділень та відділення журналістики денної та заочної форми навчання одержали дипломи магістра.

Ще вчорашніх студентів прийшли підтримати й привітати батьки, близькі, друзі й, звичайно, викладачі, які за плідні роки навчання по-справжньому зріднилися з нинішніми випускниками.

Дипломованих магістрів філфаку відрядили у світ широкий

Галина Шумицька, Мирослава Лендьел

Дійство традиційно розпочали з національного гімну, який у такий день лунає по-особливому урочисто й зворушливо. Відтак декан філологічного факультету Галина Шумицька привітала молодих фахівців зі знаковою подією у їхньому житті ,побажала не втрачати між собою зв’язків і завжди пам’ятати про рідний факультет: «Зізнаюся, дуже важко відпускати таких талановитих й активних студентів. Але в цьому і полягає місія викладачів: вчити, виховувати, давати молоді ті знання і навички, які допоможуть побудувати власне світле майбутнє. Сподіваюся, що цьогорічні випускники стануть гідним прикладом для майбутніх поколінь».

Дипломованих магістрів філфаку відрядили у світ широкий

Струнний квартет

Завітала на свято й проректор вишу Мирослава Лендьел, яка, своєю чергою, звернулася до новоспечених магістрів із побажаннями щиро любити обрану професію і завжди йти шляхом правди та відданої праці.

Після слів проректора ведуча заходу, громадський декан філфаку УжНУ Марія Якубишин представила залу струнний квартет «Емілія», який вразив присутніх віртуозною чарівною грою, акомпануючи кожному епізоду святкової церемонії.

Продовжив урочисту частину заходу заступник декана філологічного факультету з навчальної роботи Василь Шаркань, зачитавши наказ ректора про вручення дипломів магістрам. А проректор Мирослава Лендьел та декан Галина Шумицька під музичний супровід квартету вручили документи про вищу освіту колишнім вихованцям.

Дипломованих магістрів філфаку відрядили у світ широкий

Олександра Ігнатович

Доцент кафедри української літератури й академмама україністів Олександра Ігнатович побажала колишнім студентам перерости своїх наставників у професіональній діяльності, мудрості й людяності: «Адже тільки в такому разі ми, ваші викладачі, будемо впевнені, що чесно виконали своє призначення перед вами».

Урочисту церемонію продовжили магістри українського відділення, кореспондентки Медіацентру Іванка Когутич та Ксенія Шокіна. Перша висловила присутнім слова вдячності: «Кажуть, що студентські роки – найкращі. Що ж, напевно, зміст цих слів ми зможемо усвідомити через якийсь час. А тепер, озираючись, розуміємо, що хоч для кожного з нас ці роки були різними, проте вони однаково активно наповнювали цікавими та яскравими подіями наше студентське життя. Хочеться подякувати нашим дорогим викладачам за науку, підтримку, гідний приклад і поштовхи до самовдосконалення».

Ксенія привітала колег віршованими рядками:

«П’ять з гаком літ з тих пір минуло,
Як перетнули цей поріг.
Чого в цих стінах лиш не було:
Лилися сльози,  лунав сміх…

Щодня учились виживати
Серед конспектів, стосів книг…
Бувало, вміли й прибрехати,
Якщо ти раптом щось «не встиг».

Здавалось часом: в жилах — кава.
Це сесія, дитинко, вчись.
Хоч пам’ятали й про забави,
Ми буть старанними клялись.

Ну, а якщо серйозно, друзі,
Беріть від молодості все:
Подорожуйте, пийте смузі
І напишіть про це есе.

Читайте книги, надихайтесь,
Любіть країну і людей.
Частіше іншим усміхайтесь
І буде все в житті окей!»

Після зворушливих слів новоспечених магістрів згадали й активістів факультету, подякували їм за енергію, самовіддачу та креативність, які робили життя факультету цікавим і яскравим.

Завершили захід гімном студентства – «Гаудеамусом». Свято промайнуло в кліп ока, але запам’ятається теплою, животрепетною атмосферою.

Після урочистостей уже колишні студенти кинулися робити спільні фотографії з рідними, друзями, викладачами та вітати одне одного із закінченням університету.

Медіацентр бажає вам, дорогі випускники, гідної реалізації можливостей у вибраній професії та нових звершень! А на згадку про цей урочистий і знаковий у вашому житті день – кадри нашого відео.


Юлія Шипович,
відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.