Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Випускники-юристи дістали не лише дипломи про освіту, а й запрошення на роботу

Привітати новоспечених фахівців, крім рідних, друзів, викладачів, завітало й чимало почесних гостей

0 2 266
Випускники-юристи дістали не лише дипломи про освіту, а й запрошення на роботу
Випускники-юристи дістали не лише дипломи про освіту, а й запрошення на роботу
18 лютого своїх випускників у професійну дорогу відрядив і юридичний факультет. Більше сотні магістрів отримали документи про вищу освіту, чимало з яких – з відзнакою.

Привітати новоспечених фахівців завітали почесні гості: голова Закарпатського окружного адміністративного суду Олексій Шешеня, заступник голови апеляційного суду Іван Стан, начальник ГУ НП в Закарпатській області Роман Стефанишин, начальник головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Руслана Натуркач.

Випускники-юристи дістали не лише дипломи про освіту, а й запрошення на роботу

Ярослав Лазур

Першим прощальні слова своїм випускникам виголосив декан факультету Ярослав Лазур і запросив до слова першого проректора Олександра Сливку: «Ми підготували молодих і завзятих фахівців у галузі юриспруденції. Цього року вперше випускаємо магістрів, що навчалися півтора року. Не бійтеся робити маленькі помилки, але намагайтеся вчитися на помилках своїх колег і не соромтеся питати поради».

Відтак до вітань долучилися й гості свята. Олексій Шешеня наголосив на потребі суспільства у висококваліфікованих юристах. Від нього й Романа Стефанишина пролунали й запрошення на роботу до структур, які очолюють. Руслана Натуркач зауважила, наскільки важливою й необхідною є професія правника. «Від мудрості й виваженості юристів залежить багато у житті людей», – переконана пані Руслана. Іван Стан додав: «Ваше навчання не закінчується. Тепер починається щоденна тяжка праця і навчання того, чого не вивчили чи не довчили на парах».

Випускники-юристи дістали не лише дипломи про освіту, а й запрошення на роботу

Вітає випускників Іван Білецький

Особливим був виступ Івана Білецького – ветерана воєнних дій на сході держави, який цього дня теж отримав свій уже другий диплом про освіту (до речі, з відзнакою!). Після хвилини мовчання молодий ветеран зауважив: «Зберегти державу й перемогти потужного ворога можна лише дієвим і якісним законом. На жаль, було допущено багато помилок, які й призвели до цієї війни, яка забрала життя багатьох хороших людей. Дуже важливо, щоб у державі були насамперед юристи-патріоти. Диплом для правника має бути як присяга у військовослужбовця: цей документ повинен змушувати виконувати поклик держави».

Іван зробив факультету особливий і почесний подарунок — презентував бойовий прапор свого підрозділу. Як було сказано пізніше, для університету – честь мати таких випускників.

Після животрепетної миті вручення дипломів та колективних фото на згадку для присутніх заспівала Даніела Якобчук. Від імені студентів із вишем попрощався Дмитро Снітковський, який подякував викладачам, батькам та однокурсникам за незабутні п’ять з половиною років студентського життя.

Завершилося свято відеорядом світлин, на котрих нинішні випускники були ще студентами.


Ксенія Шокіна,
фото, відео Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.