Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Владика Мілан Шашик влаштував математикам УжНУ екскурсію єпископською резиденцією

Дощова погода зменшила кількість учасників заходу, та це ніяк не вплинуло на враження від побаченого тих, хто прийшов

0 479
Днями студенти математичного факультету разом з викладачами відвідали резиденцію єпископа МГКЄ, що розташована біля Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору.
Владика Мілан Шашик влаштував математикам УжНУ екскурсію єпископською резиденцією
Владика Мілан проводить екскурсію

Раз у рік тут діє програма Дня відкритих дверей для всіх жителів Ужгорода. Утім владика Мілан Шашик зробив виняток для молоді УжНУ, влаштувавши окрему екскурсію. До групи приєднався священик Ярослав Данко, який пізніше, зокрема, ознайомив з оновленими приміщеннями будівлі й розповів про їхню історичну цінність.

Заступник декана математичного факультету з виховної роботи Павло Мулеса розповів про ідею заходу: «Ми вже давно співпрацюємо з отцем Ярославом, який займається з молоддю єпархії. Хоч уже й не вперше в резиденції, але щоразу відкриваємо для себе щось нове. Через погодні умови в УжНУ скасували спортивні змагання й фестиваль боґрачу, ми ж використали цей час на екскурсію».

Владика Мілан Шашик влаштував математикам УжНУ екскурсію єпископською резиденцієюХоч дощова погода й зменшила кількість учасників заходу, проте це ніяк не вплинуло на враження від побаченого. Навпаки, дощ за вікнами просторих зал сприяв затишну атмосферу всередині. Настінні розписи відомих художників, старовинні каміни, меблі не могли не сподобатися, а вдале поєднання бароко з рококо зачаровувало своє вишуканістю й одночасною простотою.

Першокурсниця Лілія Перевернихата поділилася враженнями: «Мені дуже подобаються заходи, що їх організовує наш Павло Павлович. Так він робить математичний факультет більш дружним, а це по-справжньому круто. Все, що я сьогодні побачила, настільки красиво, що не передати словами. Дуже вразили малюнки на стінах і стелях, що зберігалися стільки років…»

«Я завжди любив такі екскурсії, – додає четвертокурсник Дмитро Койтюк. – Ця вже не перша до собору й приміщень єпархії. Оскільки будівля масштабна, то щоразу можна відкрити для себе місця, де не бував раніше. Особисто для мене непізнаними були підвали нового крила будівлі єпархії й каплиця, розписана Йосипом Бокшаєм. Погода, звичайно, внесла свої корективи, але приємний сюрприз у вигляді тортика від отця Ярослава врятував ситуацію ☺».

Владика Мілан Шашик влаштував математикам УжНУ екскурсію єпископською резиденцієюЕкскурсійна група завершила похід гарною ноткою – чаюванням у стінах резиденції, що створило неперевершений настрій і бажання повернутися сюди знову.

Тетяна Проданець
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.