Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Волейбольне золото студентської спартакіади – у представниць факультету здоров’я та фізичного виховання

Другими завершили турнір дівчата медфаку, третьою стала команда природничо-гуманітарного коледжу

0 286
28 листопада у спорткомплексі «Буревісник» відбулися фінальні ігри з волейболу серед дівчат в рамках загальноуніверситетської студентської спартакіади.

Волейбольне золото студентської спартакіади – у представниць факультету здоров’я та фізичного вихованняУ черговому етапі спартакіади участь взяло 15 підрозділів вишу. Команди-учасниці розподілили на 3 групи по 5 у кожній. Головним суддею змагань була старший викладач кафедри фізичного виховання Ірина Сущенко.

На груповій стадії та в стикових іграх команди грали до 15 очок, при цьому потрібно було здобути перемогу в двох партіях. У фінальних поєдинках, як і заведено в цій грі, очки рахували до 25.

Волейбольне золото студентської спартакіади – у представниць факультету здоров’я та фізичного вихованняДо когорти найсильніших цьогоріч увійшли минулорічні чемпіони та володарки срібла – медичний факультет і факультет здоров’я та фізичного виховання відповідно. Компанію їм склали представниці природничо-гуманітарного коледжу. Фінал, як і групову стадія, розіграли за коловою системою.

Перший поєдинок – і відразу чемпіонський: медфак проти фізкультурників. Уже втретє поспіль ці дві команди вирішують долю кубку з волейболу серед дівчат. Емоції та адреналін на майданчику, без перебільшення, передавався й глядачам, які шалено вболівали за своїх фаворитів. Першу партію впевненіше провели майбутні представниці лікарського фаху, перемігши 25:19. Друга ж розпочалася з активних дій фізкультурниць, які перевагу на початку розіграшу в 2 м’ячі, довели до цілих 8 наприкінці партії – 25:17 на їхню користь.

Волейбольне золото студентської спартакіади – у представниць факультету здоров’я та фізичного виховання
Нагородження переможців

У вирішальному двобої у дівчат медфаку гра взагалі не клеїлась, тож закономірний підсумок – 25:14 на користь представниць факультету здоров’я та фізичного виховання. Одні шаленіли від радості, інші були у відчаї, адже всі розуміли, що на 90% доля «золота» вирішена.

Суперницями в наступній грі з розряду вирішальних стали коледжанки й торішні чемпіонки. Останні або через розчарованість попередньою поразкою, або через брак сил розпочали невпевнено, але врешті як першу, так і другу партію довели до переможного для себе рахунку – двічі по 25:18.

У підсумковому поєдинку фінального етапу сильніших визначали дівчата з коледжу та фізкультурниці. Минулорічні віце-чемпіонки добре усвідомлювали вагу кожного очка, тож зібраність і налаштованість на перемогу зробили свою справу – 25:16 та 25:18!

Отож факультет здоров’я та фізичного виховання цьогоріч радіє золотим нагородам своїх представниць у спартакіадному волейболі. Другими завершили турнір дівчата медфаку, третіми стали представниці природничо-гуманітарного коледжу.

Волейбольне золото студентської спартакіади – у представниць факультету здоров’я та фізичного виховання
Всі команди отримали грамоти і медалі

Нагороджували фіналісток завідувач кафедри фізичного виховання Іван Маріонда та головний суддя змагань Ірина Сущенко. Команди отримали грамоти та медалі, а чемпіонки до цих відзнак додали й кубок!

Юрій Піясюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.