Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Побачила світ колективна монографія «Облік, аналіз, аудит, звітність та оподаткування в умовах глобалізації економіки»

0 335

Побачила світ колективна монографія «Облік, аналіз, аудит, звітність та оподаткування в умовах глобалізації економіки»

Днями вийшла друком колективна монографія науковців кафедри обліку і аудиту «Облік, аналіз, аудит, звітність та оподаткування в умовах глобалізації економіки».

Колектив науковців кафедри обліку і аудиту Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» з вересня 2015 до серпня 2018 року працює над виконанням ініціативної кафедральної теми: «Облік, аналіз, аудит і оподаткування в умовах глобалізації економіки». Мета кафедрального дослідження полягає у науково-практичній розробці шляхів удосконалення обліку, аналізу, аудиту та оподаткування в межах інтеграційного процесу в умовах глобалізації економіки.

Одним з важливих етапів виконання наукової проблеми є відображення основних результатів дослідження, які опубліковані у виданій монографії. Вона присвячена проблемам удосконалення обліку, аналізу, аудиту, оподаткуванню та звітності в сучасних умовах переходу України на Міжнародні стандарти бухгалтерського обліку, звітності та аудиту.
Важливо, що окрім науковців кафедри обліку і аудиту, до видання монографії також залучені вчені Литви, Молдови та Білорусі, провідних вишів України, зокрема Київського національного торговельно-економічного університету, Київського університету біоресурсів і природокористування України, Національного університету харчових технологій, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Національного університету «Львівська політехніка» та інших, з якими кафедра має тісно налагоджене наукове співробітництво.

Монографія, що вийшла з друку, має 22 параграфи за авторства 28 іноземних та українських науковців-економістів, які намагалися зробити посильний внесок у розвиток економічних наук в сегменті обліку, аналізу, аудиту, звітності та оподаткування. Серед них: 11 докторів економічних наук, професорів; 14 кандидатів економічних наук; 2 старших викладачів та 1 аспірант.

«Облік, аналіз, аудит, звітність та оподаткування в умовах глобалізації економіки»: монографія / за ред. к.е.н., проф. Й.Я. Даньківа. Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2018. – 244 с. ISBN 978-617-7333-53-0.
Авторський колектив: Й.Я. Даньків, Н.С. Брохун, В.М.Вакаров, В.О.Ганусич, І.М. Голочалова, О.Ю. Йолтуховська, М.О. Івасишин, Є.В. Калюга, Г.С. Кесарчук, Г.М. Колісник, С.Л. Коротаєв, В.І. Лакіс, О.І. Мазіна, В.К. Макарович, Л.В. Нападовська, М.Я. Остап’юк, І.Д. П’ятничук, Н.І. Пилипів, М.С. Попович, В.Є. Слюсаренко, Н.М. Ткаченко, В.І. Цуркану, Я.В. Шеверя, Г.Г. Штулер, А.О. Шуліко, Р.С. Шулла, І.Й. Яремко, Л.Б.Яцко, М.В Яцко.

Видання складається із передмови, чотирьох розділів та висновків. Розділ 1 – «Теоретичні та методологічні основи бухгалтерського обліку»; розділ 2 – «Актуальні проблеми управлінського обліку і контролю»; розділ 3 – «Актуальні проблеми удосконалення фінансової і податкової звітності»; розділ 4 – «Актуальні проблеми удосконалення аудиту і фінансового контролю».

Монографія призначена науковцям, студентам вищих навчальних закладів, практичним працівникам сфери економіки, широкому загалу читачів, які цікавляться означеною проблематикою. Електронна версія монографії розміщена в депозитарію наукової бібліотеки Ужгородського університету і на сайті: www.academia.edu/DANKIV_MONOGR_Облік_анал_ауд_(укр.)_2018.pdf.

Колектив кафедри обліку і аудиту висловлює особливу подяку редакційно-видавничому відділу нашого університету, зокрема Андріані Іванівні Бродич, які доклали свої зусилля, щоб поліпшити оформлення книги, а також працівникам видавництва «Говерла», зокрема Василю Степановичу Дьордяю, за забезпечення якісного і своєчасного її видання.

Інформацію підготував завідувач кафедри обліку і аудиту професор Йосип Даньків
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.