Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вийшов друком навчальний посібник «Сучасне банківництво: теорія і практика»

0 320

Вийшов друком навчальний посібник  «Сучасне банківництво: теорія і практика»

Нещодавно побачив світ навчальний посібник «Сучасне банківництво: теорія і практика», авторами якого є доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри фінансів і банківської справи Ужгородського університету Віра Варцаба та кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів і банківської справи УжНУ Ольга Заславська.

Варцаба В.І., Заславська О.І. Сучасне банківництво: теорія і практика: Навч. посібник. — Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2018. — 364 с.

В умовах глобалізації економічних процесів та інтеграції України у світове господарство важливе місце посідає проблема формування ефективної банківської системи, адекватної вимогам і потребам сучасного фінансового ринку. Протягом останніх років банківська система України, як і держава загалом, перебуває в складних умовах фінансово-економічної кризи та потребує термінових ефективних реформ. За таких умов першочергового значення набуває постійне підвищення вимог до підготовки спеціалістів із банківської справи з високим рівнем знань у сфері банківництва та фінансових інновацій.

Навчальна розробка орієнтована на формування у студентів системи теоретичних знань про функціонування банківської системи, принципи організації роботи центрального банку, сутність та методику здійснення банківських операцій. Авторами приділено увагу питанням регулювання банківської діяльності, розглянуто сучасні інформаційні технології та інноваційні банківські послуги, а також зарубіжний досвід ведення банківської діяльності.

Посібник містить базовий лекційний матеріал, навчально-методичне забезпечення й зразки документів, які використовуються в сучасній банківській практиці, адже важливим завданням підготовки студентів є надання їм практичних навичок роботи в різних сферах банківського бізнесу: операційній діяльності, банківському менеджменті, управлінні ризиками, а також у володінні новітніми банківськими технологіями.

Навчальний посібник розроблено відповідно до чинного законодавства України та нормативних актів Національного банку України з урахуванням сучасної банківської практики. Посібник може бути корисним для студентів, аспірантів та викладачів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, а також для економістів, банкірів та клієнтів банківських установ.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.