Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Викладачі Українсько-угорського ННІ три тижні стажувалися в Падуанському університеті в Італії

Можливість долучитися в УжНУ до міжнародних програм дають змогу працівникам вишу обмінятися досвідом з європейськими колегами

0 282
Викладачі Українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ долучилися до участі в програмі Еразмус+. Педагоги кафедри угорської філології протягом трьох тижнів стажувалися в Падуанському університеті, ознайомлюючись із тамтешньою методикою викладання, навчальним процесом, а також – культурою країни.
Викладачі Українсько-угорського ННІ три тижні стажувалися в Падуанському університеті в Італії
Оксана Талабірчук з італійськими студентами

Оксана Талабірчук читає ужгородським студентам професійну етику, методику викладання угорської мови як іноземної, теорію і практику перекладу та проблеми художнього перекладу. Її колега  Діана Гульпа викладає в УжНУ історію світової та угорської літератури різних періодів, дитячу й закарпатську угорськомовну літературу.

Під час стажування українським викладачам потрібно було представити курс, цікавий і корисний іноземним студентам. Пані Оксана знайомила італійців із українсько-угорськими міжлітературними (культурними) контактами, а пані Діана – із закарпатською угорськомовною літературою і угорською літературою різних періодів.

За два тижні викладання викладачам удалося ознайомитися з освітнім процесом. Так, суттєвих відмінностей у методиці викладання та застосуванні новітніх методик вони не помітили. Однак в італійських студентів значно менше навантаження аудиторними годинами, більше часу вони проводять у бібліотеці за самостійним опрацюванням.

Викладачі Українсько-угорського ННІ три тижні стажувалися в Падуанському університеті в Італії
Діана Гульпа зі студентами-італійцями

Під час стажування українські викладачі проживали в пансіонаті, який замовила сторона-господарка. Гуртожитки університету, до слова, заповнені протягом року. Інші ж студенти орендують житло в Падуї або доїжджають потягом із передмістя.

Під час стажування викладачі отримували стипендію, яка покривала їхні щоденні витрати, проживання й дорогу. У вільний час вдалося трохи поподорожувати та ознайомитися з місцевою культурою. Викладачі побували у Вероні, Феррарі, Болоньї та Флоренції. Там  відвідали знамениті туристичні локації та побачили мистецьке надбання доби Ренесансу.

Стажування залишило по собі позитивні враження. Викладачі відзначають: дуже добре, що в нашому навчальному закладі є можливість долучитися до міжнародних програм, котрі дають змогу обмінятися досвідом з європейськими колегами.

Антоніна Чундак,
фото з особистого архіву учасниць стажування
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.