Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як наша молодь WildWildFest-ила в Лумшорах

Грандіозне музично-велосипедне дійство зібрало сотні учасників

0 316
Як наша молодь WildWildFest-ила в Лумшорах
Як наша молодь WildWildFest-ила в Лумшорах
Одне з багатьох явищ, якими славиться наше Закарпаття, – різноманіття фестивалів. Серед них є один – молодий, але, мабуть, найбільш дикий. Безумовно, це – «Wild Wild Fest».

Як наша молодь WildWildFest-ила в Лумшорах

Шатор Варош

5–7 серпня грандіозне музично-велосипедне дійство зібрало чимало учасників на турбазі «Лумшори». І хоч ведучі попереджали: «Все, що відбувається на фестивалі, там і залишиться», – ми привідкриємо завісу таємничості.

Торік, майже в той самий час (з 31 липня до 1 серпня), закарпатці вперше лицем до лиця стикнулися із Wild Wild Fest-ом. І їм це сподобалося настільки, що вдруге організатори підготували ще більш насичену програму, розподіливши її вже не на 2, а на 3 дні. До того ж заручилися допомогою волонтерів, які координували новоприбулих і всіляко допомагали до і під час дійства.

Як наша молодь WildWildFest-ила в Лумшорах

На території

Доїхати до пункту призначення можна було по-різному, та й організатори попередньо подбали, аби через соцмережі повідомити про розклад руху громадського транспорту й ціни на нього. Найвідданіші учасники беззастережно брали «лайби» і рушали своїм ходом.

Діставшись локації, одразу йдемо заселяти «Шатор Варош» – спеціальну кемпінгову зону. 50 грн – і ваш намет під надійною охороною вдень і вночі. До того ж він має власний порядковий номер. Прибувши в Лумшори в обідню пору 5 серпня, дістали № 18.

Дехто розповідав, що на місце приїхав за день до початку фесту – чим більше відпочинку, тим краще. З часом, як гриби після дощу, виростали нові й нові намети – ось їх число перевалило вже за сотню… Посеред такого міні-варошу красувалася ватра, яка під ранок збирала довкола себе охочих поговорити «душевно». Бесідували там навіть англійською!

Як наша молодь WildWildFest-ила в Лумшорах

Zip-line для найсміливіших

Але все найцікавіше – через дорогу від наметового містечка, а також над ним! Саме там «Rope experts» розмістили zip-line завдовжки 400 м. На такий вид розваг наважувався далеко не всяк дорослий, а от діти виявилися затятими екстремалами і без вагань «літали» й двічі поспіль. Якщо ви подолали тремтіння в колінках і вибралися на висоту – це ще далеко не все. Справжній адреналін чекав сміливців на фініші, де думаєш тільки про те, аби тебе встигли зупинити, оскільки далі – дерево. Та хвилюватися немає за що, коли ти в руках професіоналів.

Wild Wild Fest справді диким був хіба що вночі. Вдень учасники відпочивали – куштували смачненьке, прогулювалися місциною в пошуках водоспаду. Прокинутися зранку допомагала не лише кава – дівчата зі студії фітнесу й танцю «Сказка» підготували порцію ранкових тренувань, після яких заряд бадьорості на весь день був гарантований. Також охочі могли поспостерігати за заняттями з айкідо від «Кагамі доджо», та й безпосередньо взяти у них участь!

Як наша молодь WildWildFest-ила в Лумшорах

Малечі тут теж комфортно

Велосипедну частину фестивалю складали спуски з полонини Рівної, які стартували вже о 09:00 другого дня. Якщо ж до велоспуску ви виявилися не готовими, а от красу лумшорської місцевості оглянули б залюбки, – TATU Bike пропонував прокат своїх велосипедів.

Вікові групи учасників різнилися: тут тобі і молодь (чимала частина – студенти УжНУ), і люди старшого віку, і малеча. Остання улюбленим місцем відпочинку обрала такий-собі величезний гамак-батут. З серйозним виглядом попередивши дорослих, що максимально на нього може лягти 5 чоловік, дітлахи «окупували» територію і насолоджувалися, що хоч тут можуть досхочу настрибатися.

Розповідають, що в їх містах 5 хв на батуті коштує аж 20-25 грн! А кому ж цього вистачить! Тому такої чудової нагоди зекономити сімейний бюджет і розважитися пропустити не могли. А для тих, хто на батут вже не поміщався або ж хотів відпочити спокійно, неподалік були всі умови, аби перевести дух, відпочити на сіні й помалювати.

Як наша молодь WildWildFest-ила в Лумшорах

Заняття з айкідо

Для активного відпочинку потрібно чимало сил. І коли запаси бутербродів та bundás kenyér-ів, привезених з дому, вже вичерпалися, або їх узагалі не було, в хід пішли гастрономічні точки, розташовані на території фесту. Чорні бургери та шампанське з яфинами стали хітом продажу в «ЇжДвіж», за кавою та прохолодними напоями стояли черги до GorizianaCaffe, а ось справді заморити черв’ячка допомагали кухарі Cimborák, що готували смачнющі страви закарпатської та європейської кухонь.

5 серпня о 16:00 відбулося відкриття Wild Stage, о 19:00 – головної сцени. Людей більшало просто на очах. Це й не дивно, адже Лумшори зібрали понад 20 потужних виконавців. Гедлайнерами main stage протягом трьох днів були Триставісім, Pianoбой та ТНМК. Шалена енергетика зі сцени передавалася аудиторії, тож утриматися, аби не стрибати й не співати, було просто неможливо. Продовжувалися фестивальні ночі вечірками просто неба.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.