Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як туризмознавці УжНУ чеських колег із Закарпаттям знайомили

Наступний воркшоп планують на травень 2019-го

0 223
У вересні факультет туризму та МК приймав гостей із Чехії у рамках воркшопу «Закарпаття та край Височина: туристична співпраця». Закордонні гості ознайомлювалися з місцевими турпринадами й виконували дослідження на різні теми.

Як туризмознавці УжНУ чеських колег із Закарпаттям знайомилиЦе вже не перший такий захід – Медіацентр розповідав про них і раніше: ужнівці відвідують Чехію, а згодом – гості приїздять і до нас. Суть полягає в дослідженні співдружних регіонів (Закарпаття й Височини – відповідно) з туристичного погляду та налагодженні дружніх стосунків між молоддю.

Цьогоріч захід традиційно відбувся на кафедрі туристичної інфраструктури та сервісу факультету туризму та МК. Приймали гостей доцент Галина Кіш, ст. викладач Богдана Носа та викладач Мар’яна Попик. Дванадцятеро представників Їглавського політехнічного університету (Чеська Республіка) відвідали наш край. Упродовж чотирьох днів встигли чимало: мали екскурсії Ужгородом та Мукачевом, відвідали Чинадійово, Воєводино й випробували на собі відпочинок у лумшорських чанах.

«Попри те, що цей воркшоп містить у собі чимало розваг, має він і наукову складову, – каже викладач кафедри туристичної інфраструктури та сервісу Мар’яна Попик. – Ми показуємо молоді Закарпаття і разом обговорюємо особливості туризму в нас і в них».

Як туризмознавці УжНУ чеських колег із Закарпаттям знайомилиРоботу вели в п’яти групах, що складалися з представників Височини та Закарпаття. Це дозволяло студентам взаємодіяти, працювати в команді й глибше досліджувати тему. Так, у підсумку розбиралися з тонкощами туризму стосовно кулінарії, місцевих фестивалів, екстремального відпочинку тощо.

«Як на мене, найбільший позитив полягає в тому, що студенти починають спілкуватися між собою й підтримують теплі стосунки навіть за межами програми. Звісно, дослідження туристичної сфери сприяє їхньому професійному зростанню, але й налагодження дружніх стосунків із представниками різних культур сприяє ширшому розвитку особистості», – каже Мар’яна Попик.

Наступний воркшоп планують на травень 2019-го.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.