Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юрфак УжНУ вкотре активно долучається до мандрівного фестивалю Docudays UA

Провідна тема цьогорічного XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності

0 232
Кожен із нас так чи та стикався зі цькуванням, або булінгом, як тепер модно говорити, – були або провокаторами, або жертвами. Щоб змінити ставлення молодих людей одне до одного, й відбуваються кінопокази документальних стрічок. Активно долучається до просвітницької діяльності й УжНУ. Так, 14 листопада на юрфаку влаштували кінопоказ стрічки «Мовчазна війна» Манона Луазо.

Юрфак УжНУ вкотре активно долучається до мандрівного фестивалю Docudays UA

Марія Менджул, Євген Когутич, Вадим Рошканюк та Владислав Товтин
Марія Менджул, Євген Когутич, Вадим Рошканюк та Владислав Товтин

XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA стартував у жовтні. Долучається до нього зо дві сотні міст України. Провідна тема фестивалю цьогоріч присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності.

На Закарпатті партнерами проекту є БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» та ГО «Карпатська агенція прав людини «Вестед», співорганізатори – управління освіти Ужгородської міськради, юридичний факультет УжНУ, учнівське самоврядування Ужгорода, координаційна рада молодих юристів Закарпатської області при Головному теруправлінні юстиції у Закарпатській області та інші.

Юрфак УжНУ вкотре активно долучається до мандрівного фестивалю Docudays UAЗ вітальним словом до студентів і школярів звернувся начальник управління юстиції в Закарпатській області Євген Когутич, який наголосив на тому, що «такі заходи є швидким та ефективним способом пробудити в українцях почуття людської гідності й сформувати в суспільстві правову культуру», а заступник декана юридичного факультету, головний спеціаліст Управління юстиції Владислав Товтин провів інформаційну акцію «СТОП насильству».

Як вважають спікери, саме молодому поколінню простіше позбутися стереотипів і хибних позицій, аби відчуття людської гідності домінувало в житті. Щоб виростити гідне покоління й здолати булінг, відповідні цінності потрібно закладати ще в геть юні голови, формулювати інформацію просто, доступно й зрозуміло.

Співорганізаторка фестивалю, доцент юридичного факультету Марія Менджул поінформувала, що університеті заплановані ще два покази: один уже відбувся 15 листопада, другий запланований на 19 листопада (вул. Заньковецької, 89 б, ІІІ поверх, конференцзал).

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.