Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юристи УжНУ та Карлового університету підписали нову розширену Угоду про співпрацю

Серед найголовніших домовленостей – двосторонній семестровий обмін студентами, докторантами та професорсько-викладацьким складом; партнерська участь викладачів, науковців та студентів у міжнародних проектах та програмах, що фінансуються Європейською комісією та Міжнародним Вишеградським фондом; участь у наукових конференціях, семінарах факультетів-партнерів тощо

0 147
Юристи УжНУ та Карлового університету підписали нову розширену Угоду про співпрацю
Олександр Білаш та Мілан Дамогорський
Напередодні Різдва Христового за григоріанським календарем Празі відбулася робоча зустріч заступника декана юридичного факультету з міжнародних зв’язків, директора НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин УжНУ, доцента Олександра Білаша (архімандрита Євфросина) із заступником декана юрфаку міжнародних зв’язків Карлового університету в Празі, професором Міланом Дамогорським (prof. JUDr. Milan Damohorský, DrSc.).

У зустрічі, яка відбулася за дорученням керівника правничого підрозділу УжНУ, професора Ярослава Лазура, також узяли участь член Колегіуму ректора Карлового університету, професор Ян Благослав Лашек (prof. ThDr. Jan Blahoslav Lášek, Dr.h.c.mult.) та керівник міжнародного відділу юрфаку Карлового університету, доктор Давід Когоут (JUDr. David Kohout, Ph.D.).

Під час зустрічі домовилися про підписання нової розширеної Угоди про співпрацю між правничими підрозділами Ужгородського та Карлового університетів. Серед найголовніших домовленостей, що мають увійти до тексту Угоди,  – двосторонній семестровий обмін студентами, докторантами та професорсько-викладацьким складом у рамках додаткового компоненту мобільності; партнерська участь викладачів, науковців та студентів у міжнародних проектах та програмах, що фінансуються Європейською комісією та Міжнародним Вишеградським фондом; участь у наукових конференціях, семінарах факультетів-партнерів; публікація наукових статей у провідних наукових журналах тощо.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року двотижневе науково-педагогічне стажування на базі юрфаку чеського вишу пройшов доцент кафедри кримінально-правових дисциплін та міжнародного кримінального права УжНУ, к. ю. н. Ярослав Ступник, у березні-квітні 2017 року за програмою Erasmus+ (Staff mobility for teaching) з циклом лекцій з тематики державно-конфесійного права у Карловому університеті перебував доцент. Олександр Білаш, нині ж у рамках програми мобільності за обміном у Карловому університеті навчається аспірант юридичного факультету та викладач кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права УжНУ, магістр права Яна Фенич.

На закінчення зустрічі присутні поздоровили й привітали один одного з Різдвом Христовим та Новим 2018-м роком.

За інформацією директора НДІ державно-конфесійного права та
державно-церковних відносин УжНУ, доцента Олександра Білаша
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.