Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юристи вибороли золото міні-футбольного турніру ХІ загальноуніверситетської спартакіади

Як і минулого року, нагороди розділили ті самі команди: біологи знову залишилися третіми, а от фізики і правники місцями помінялися

0 359

Юристи вибороли золото міні-футбольного турніру ХІ загальноуніверситетської спартакіади

XI загальноуніверситетська спартакіада серед викладачів та працівників Ужгородського національного університету добігає кінця. Ситуація в турнірній таблиці загострюється, тож підрозділи вишу намагаються якнайкраще виступити в кожному виді змагань.

Юристи вибороли золото міні-футбольного турніру ХІ загальноуніверситетської спартакіадиПеред завершальним етапом, який традиційно віддають королеві спорту – легкій атлетиці, відбулися змагання з міні-футболу.

Як і попереднього року, до участі було заявлено 12 команд з різних підрозділів УжНУ, які були розподілені на три квартети. Грали за коловою системою на штучному майданчику біля гуртожитку №4, матчі тривали один тайм по 10 хвилин, у завершальній стадії – по 15.

До фіналу пробивалися тільки переможці своїх груп. Учасники вирішального етапу порівняно з минулим не змінилися – фізики, біологи та юристи.

Жереб визначив для старту поєдинок фізиків проти біологів. Уже в перші 3 хвилини матчу, команда фізичного факультету могла забивати щонайменше 5 голів, однак не реалізувала жодної нагоди. Врешті їм таки вдалося відкрити рахунок у матчі, а за 2 хвилини – подвоїти свою перевагу. Правда, наприкінці матчу, надто захопившись атакою, могли й двічі пропустити, утім урятувала невлучність біологів.

Юристи вибороли золото міні-футбольного турніру ХІ загальноуніверситетської спартакіадиУ другому матчі біологи вийшли проти юристів. Правники були свіжішими й одразу взялися пресингувати суперника, який вдало зупиняв чужі атаки. Та все ж в одному з епізодів біологи були змушені дістати м’яч із власних воріт. Гра так і завершилася мінімальною перемогою юридичного факультету.

Битва за золото стала чи не найгарячішою за емоціями. Юристи зуміли на початку зустрічі забити гол, а відтак почали «сушити» гру. І хоч як команда фізичного факультету старалася, та забити не вдалося. Велику кількість моментів біля своїх воріт нейтралізував голкіпер юристів, а низку шансів змарнували й самі фізики, які помилялись у простих ситуаціях.

Отож, як і минулої спартакіади, нагороди розділили ті самі команди: біологи знову залишилися третіми, а от фізики і юристи місцями помінялися – команда фізичного факультету опустилася на другу сходинку, а юристи завоювали золото.

Юристи вибороли золото міні-футбольного турніру ХІ загальноуніверситетської спартакіадиНагороджували призерів заступник голови профкому викладачів і співробітників УжНУ Олександр Конопльов та головний суддя спартакіади Василь Шароді. Команди отримали грамоти, медалі, а чемпіони – й кубок.

Нагадаємо, що XI викладацька спартакіада завершується 17 травня змаганнями з легкої атлетики та сімейних стартів, які відбудуться на стадіоні «Авангард».

Юрій Піясюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.