Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

З юристами УжНУ ділився досвідом колишній суддя Апеляційного суду Закарпатської області

Молодь захоплено слухала про найцікавіші та найскладніші провадження у суддівській діяльності досвідченого професіонала, переймала мудрі поради

0 1 109
П’ятниця, 22 вересня, розпочалася для активних майбутніх правників в неофіційній атмосфері: за чашкою кави зустрілися колишній суддя Апеляційного суду Закарпатської області — Михайло Машкаринець  та студенти Закарпатського осередку Ліги студентів АПУ.
З юристами УжНУ ділився досвідом колишній суддя Апеляційного суду Закарпатської області
Михайло Машкаринець спілкується з юними правознавцями

Зустріч, яку допоміг організувати заступник декана юрфаку, талановитий правник Вадим  Рошканюк, відбувалася в дуже приємній, теплій атмосфері, оскільки всі познайомилися з гостем не лише як з чудовим фахівцем процесуальної діяльності, а й як з дуже мудрою людиною, у якої за плечима – величезний життєвий досвід. Високоповажний Михайло Михайлович поділився з допитливою молоддю проблематикою й практикою суддівської діяльності та знайшов шлях до сердець студентів, даючи щирі, мудрі, цінні і дуже повчальні поради.

Молодь захопливо слухала про найцікавіші та найскладніші провадження у суддівській діяльності досвідченого професіонала, переймала всі нюанси і поради, якими ділився наш гість, і переконалася в тому, що, аби не помилятися у своїй юридичній практиці, слід уміти вчитуватися в закон і правильно його тлумачити.

Виявляючи глибину знань кримінально-процесуального законодавства, шановний правник зачепив низку надзвичайно гострих і дуже актуальних проблемних питань реформування кримінального закону. Маневруючи багатосторонніми теоретичними і практичними пізнаннями, досвідчений суддя навів молодих активістів на низку важливих роздумів, спонукав бути справжніми фахівцями, які мають ґрунтовні теоретичні й практичні знання, вдосконалюють себе і свою державу щоденно.

Михайло Михайлович самовіддано ділився досвідом і, побачивши віддачу й захопленість студентів, висловив бажання зустрітися з майбутніми правознавцями знову, щоб разом проаналізувати проблемні нюанси суддівської діяльності, обговорити їх з активною молоддю та ще більше надихнути студентів на клопітку й продуктивну інтелектуальну працю.

З юристами УжНУ ділився досвідом колишній суддя Апеляційного суду Закарпатської області
Учасники зустрічі

Зустріч сильно мотивувала майбутніх правників, розширила горизонт правових пізнань і надовго залишила приємні, теплі спогади.

А ось як самі студенти діляться своїми враженнями:

З юристами УжНУ ділився досвідом колишній суддя Апеляційного суду Закарпатської області
Андрій Топій

Андрій Топій, заступник голови Закарпатського осередку Ліги студентів АПУ, майбутній правник, відзначає: «Діяльність судів є однією з найвідповідальніших та найскладніших в юридичній практиці, адже забезпечує кожному право на захист своїх прав, свобод та інтересів, гарантованих Конституцією і законами України, та потребує ґрунтовних знань законодавства в різних галузях юриспруденції. Було надзвичайно цікаво та корисно отримати інформацію про суддівську діяльність, найбільш проблемні питання застосування норм процесуального законодавства та судочинства в цілому від людини з широким обсягом знань та величезним досвідом за плечима».

З юристами УжНУ ділився досвідом колишній суддя Апеляційного суду Закарпатської області
Марина Ожоганич

«Найбільше мені запам’яталися ключові поради мудрого гостя, з якими дійсно варто іти життям: потрібно прислухатися до своїх батьків, адже це люди, які мають життєвий досвід, і вони єдині, хто бажає своїм дітям тільки найкращого, тож поганого не порадять. Для себе я також зрозуміла, що слід багато працювати над собою, щоб досягти бажаного результату», — захопливо коментує Марина Ожоганич, студентка 4-го курсу юридичного факультету.

Четвертокурсник, керівник напрямку «Семінари, конференції, юридичні змагання» і «Міжнародні відносини» Закарпатського осередку Павло Величко  відзначає:

З юристами УжНУ ділився досвідом колишній суддя Апеляційного суду Закарпатської області
Павло Величко

«Провадження кримінального судочинства – нелегка справа. Всі суб’єкти кримінального процесу повинні неухильно дотримуватися норм процесуального законодавства. Михайло Михайлович запевнив нас, майбутніх юристів, що кожна помилка чи неправильне рішення впливатиме як на долю інших людей, так і на наше власне життя. Практичний досвід роботи судді сповнений багатьох негативних і позитивних моментів, проте наш сьогоднішній гість – це яскравий приклад людини з бездоганною репутацією, яка надзвичайно відповідально ставиться до будь-якого рішення у справі».

Свої емоції передають і нові члени нашого осередку, які вже з першого курсу, з перших тижнів навчання взялися за активну студентську діяльність, прагнучи розширити свої правничі горизонти — Вероніка Греца і Богдан Боричок.

З юристами УжНУ ділився досвідом колишній суддя Апеляційного суду Закарпатської області
Вероніка Греца

Тож Вероніка Греца коментує: «Нещодавно я вперше відвідала локальний захід нашого осередку, де мала змогу поспілкуватися з професійним суддею, який поділився своїм досвідом та надав певні поради щодо досягнення успіху в майбутньому в багатогранній юридичній практиці. Михайло Михайлович розповів нам про свої найцікавіші провадження і про методику вирішення спірних питань у своїй практичній діяльності. Я вважаю, що це була хороша можливість дізнатися більше з перших уст про судочинство та суддівську діяльність у нашій державі».

Богдан Боричок розповідає і про свої враження:

З юристами УжНУ ділився досвідом колишній суддя Апеляційного суду Закарпатської області
Богдан Боричок

«Хочу висловити подяку нашому осередкові Ліги студентів АПУ, який організував цю зустріч для нас. У моєму житті це перший такий захід, завдяки якому я переконався, що юриспруденція – це моє покликання. Завдяки цій зустрічі я мав змогу перейняти досвід від досвідченого судді і сформувати уявлення про судову систему України».

Підбиваючи підсумки, варто сказати, що внесок у справу зростання молоді справжніх професіоналів правничої діяльності, які радо діляться досвідом, є неоціненним, безперечно, надважливим і надзвичайно корисним, так само, як і ініціативність заповзятої молоді. Тому злагоджена команда Закарпатського осередку і надалі сприятиме організації таких  продуктивних заходів.

За інформацією студентів-юристів Ліги студентів АПУ та

деканату юридичного факультету УжНУ

 

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.