Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Журналісти-першокурсники публічно захистили творчі роботи

Як експертів запросили кандидата мистецтвознавства, доцента Лесю Поліху, а також сценариста, голову редакційної ради газети «Неділя» Михайла Носу

0 284
Журналісти-першокурсники публічно захистили творчі роботи
Медійники-початківці відділення журналістики філологічного факультету традиційно створюють інформаційні продукти в рамках курсу «Основи журналістики». Цьогоріч дисципліну викладають Юрій Бідзіля та Наталія Каралкіна. Днями відбулося представлення авторських напрацювань студентів.
Журналісти-першокурсники публічно захистили творчі роботи

Як експертів запросили кандидата мистецтвознавства, доцента Лесю Поліху, а також сценариста, голову редакційної ради газети «Неділя» Михайла Носу. Глядачами стали другокурсники відділення журналістики.

Першим до присутніх звернувся завкафедри Юрій Бідзіля, окресливши завдання, над якими працювали першачки впродовж семестру – готували радіопакети, портфоліо власних публікацій, авторські газети, вправу «Слово». На самому заході мали презентували здобутки в двох останніх із названих видів робіт.

Староста Тетяна Боць від імені групи висловила подяку глядачам; зголосилася першою продемонструвати ораторські здібності у вправі «Слово». Завдання полягає в тому, що потрібно уявити себе ведучим у прямому ефірі й за 5 хвилин висвітлити тему, окреслену одним терміном (звідси назва). Студентки Тетяна Боць, Євгенія Семененко, Тереза Богуняк, Євгенія Мамонова показали ораторські здібності, гарно розповівши про комунікацію, гуманізм, еліту, бренди.

Журналісти-першокурсники публічно захистили творчі роботи

Відтак на мультимедійному проекторі продемонстрували видання; охочі також могли ознайомитися з друкованими версіями. Тематика газет різноманітна – суспільно-політична, молодіжна, релігійна, вісники для мандрівників, кіноманів, модників… Створили також святкові брошури, регіональні місячники, запропонували приклади часописів рідних міст і сіл.

Журналісти-першокурсники публічно захистили творчі роботи

Експерти Леся Поліха та Михайло Носа в цілому схвально відгукнулися про представлені доробки. Вказали й на помічені недоліки, закликали першокурсників не боятися робити заголовки більшим кеглем, вміщувати ілюстрації великого розміру, попрацювати над логотипами, експериментувати в дизайні, додавати рекламу… Леся Ярославівна відзначила «Шлях» (суспільно-політичне видання Терези Богуняк), «Апельсин» (студентський часопис Яни Созанської), «Літаючий макаронний монстр» (пастафаріанська газета Валерії Демент’євої).
Першокурсникам залишилося здати радіопакети, записані в телерадіостудії кафедри, та 5 власних матеріалів, опублікованих у ЗМІ. Бажаємо їм добрих результатів та успішної сесії!

Ольга Брайлян
Відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.