Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Журналісти та піарники УжНУ гостювали в ужгородських школярів

У ЗОШ №3 Ужгорода з поглибленим вивченням англійської мови зустрілися з десятикласниками та провели для них урок медіаосвіти

0 498
Журналісти та піарники УжНУ гостювали в ужгородських школярів
Журналісти та піарники УжНУ гостювали в ужгородських школярів
12 жовтня студентки відділення журналістики, зокрема другокурсниці спеціалізації «Реклама та PR» та третокурсниці-журналістки, під наставництвом викладача кафедри журналістики Наталії Каралкіної-Толочко завітали до Ужгородської ЗОШ №3 з поглибленим вивченням англійської мови. Там зустрілися з десятикласниками й провели для них урок медіаосвіти, спілкуючись одразу українською та російською мовами.

Сучасну молодь нині не здивуєш ніякими інтернет-можливостями. Вони у Всесвітній павутині почуваються, наче вдома. А от чи знають про приховані в ній небезпеки? Про це й розповідали студентки, намагаючись показати своїй аудиторії різні боки Інтернету та електронних ЗМІ зокрема.

Журналісти та піарники УжНУ гостювали в ужгородських школярів

Школярі

Журналістки ознайомили школярів із поняттям медіа, розповіли, як можна відрізнити достовірні новини від фейкових. Дівчата показали відео, що яскраво ілюструвало методику пропаганди та маніпуляції на телебаченні й закликали остерігатися цього.

Радили перевіряти інформацію в багатьох джерелах, не покладатися на думку так званих експертів, якщо відомості про них є сумнівними, обрати для себе декілька перевірених джерел інформації, аби не потрапити на ті ж самі фейки. Розповіли дітям і про таке явище, як фактчекінг.

Журналісти та піарники УжНУ гостювали в ужгородських школярів

Студенти-піарники

Піарники підхопили хвилю й повідомили, яка небезпека може чекати нас у популярних нині соцмережах. Закликали обережно ставитися до розголошення особистої інформації, публікування світлин, адже все це залишається у просторах Мережі навіть після видалення вами. Та є все ж фото, оприлюднення яких у свій час змінило світ. Саме такі світлини та їх історію підготували для школярів рекламісти.

На додачу, дівчата закликали тих, хто в майбутньому хоче стати журналістом, бути правдивими й чесними. Охочих запросили після випуску вступати до них на відділення. Розповіли, чим живуть журналісти та піарники, продемонстрували світлини й відео про студентське життя, а також заходи, до яких долучалися.

На завершення ужнівці підготували школярам невеличкі солодкі подаруночки – цукерки з цитатами, де кожен міг знайти щось пізнавальне для себе. Завершили все спільним фото.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.