Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Знайомство з Ужгородом для першокурсників влаштували на матфаку

Крім оповідей з історії біля цікавинок міста, першачкам показали корпуси інших факультетів, ректорат, інші університетські будівлі, а ще – короткий шлях до кожної з них

0 414
Юні математики на екскурсії
Юні математики на екскурсії

Знайомство з Ужгородом для першокурсників влаштували на матфаку

Першого навчального дня, 3 вересня, математичний факультет організував для своїх новобранців екскурсію Ужгородом. Із містом молодь ознайомив досвідчений гід Орест Когут.

Екскурсія для першокурсників уже давно стала доброю традицією на математичному факультеті – проводять її тут уже кілька років поспіль. На меті мають не лише розповісти першачкам про історію міста, а й показати корпуси інших факультетів, ректорат, інші університетські будівлі, а ще – короткий шлях до кожної з них.

Анна Крук
Анна Крук

Анна Крук приїхала на навчання з Івано-Франківщини. Дівчина задоволена першим навчальним днем у статусі студентки й зацікавлено оглядає місто: «Я вирішила вступати в Ужгород, бо місто дуже красиве, а ще тут вчиться чимало моїх знайомих. Перше враження про математичний факультет просто чудове! Тут хороші, дружні, привітні люди, викладачі ставляться до нас терпляче, все роз’яснюють. Хоч в Ужгороді я вже була, коли приїздила подавати документи, екскурсію маю вперше. Місто дуже сподобалося – воно мальовниче й затишне».

Богдан Обрізків
Богдан Обрізків

Молодь оглянула головні цікавинки історичного центру, ознайомилася з деякими міні-скульптурками, відвідала Ужгородський замок та Кафедральний собор. В останньому, до слова, в неформальній обстановці поспілкувалися з отцем Ярославом Данком.

«В Ужгороді я бував багато разів, але в ході екскурсії побачив досі незнайомі місця, почув чимало цікавого. Дуже приємно, що математичний факультет влаштовує такі екскурсії для першокурсників. До речі, звернув увагу на те, що тут часто можна скоротити дорогу й швидко вийти з однієї вулиці на іншу. Хоча зізнаюся: Ужгород мені чимось нагадує рідний Рахів», – поділився з Медіацентром студент Богдан Обрізків.

Що ж, нехай ваше студентське життя буде не менш цікавим і насиченим, ніж перший навчальний день.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.