ГАЛИНА ВIКТОРIВНА РIЗАК народилася в 1968 р. в місті Володимир-Волинському Волинської області. У 1991 році з відзнакою закінчила хімічний факультет УжНУ. В цьому ж році вступила в аспірантуру, яку завершила в 1994 р. за спеціальністю «органічна хімія».

З 1994 року по 2006 рік працювала на наукових і викладацьких посадах кафедри органічної хімії Ужгородського національного університету, з січня 2009 року по липень 2012 року на викладацьких посадах на кафедрі органічної хімії Національного фармацевтичного університету (м. Харків). Дисертацію захистила за спеціальністю 15.00.02. фармацевтична хімія та фармакогнозія.

Автор і співавтор понад 20 наукових праць, серед них «Посібник з біоорганічної хімії» з грифом МОН для студентів вишів, методичні посібники і практикуми з органічної хімії, з біоорганічної хімії, з фармацевтичної хімії. Співавтор двох патентів на винахід та на корисну модель. Викладає курс лекцій і проводить лабораторні та практичні заняття з фармацевтичної, органічної та біоорганічної хімії для студентів майбутніх хіміків, екологів, біологів, стоматологів, медиків та фармацевтів.

Відмінник освіти України. Нагороджена почесними грамотами ректора УжНУ, міського голови Ужгорода.

Радою експертів інтернет-видання «СВІТОГЛЯД» нагороджена дипломом в номінації «Кращий науково-педагогічний працівник Закарпатської області за роки Незалежності України».