Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-психологи взяли участь у міжнародній конференції з питань академічної мобільності в умовах війни

Завдяки таким заходам сучасна молодь здобуває досвід, знання, мотивацію, ознайомлюється з новими науковими поглядами, розвивається і робить свій внесок у розвиток освіти та науки

0 186
Нещодавно у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася міжнародна студентська науково-практична конференція «Організаційні, правові та психолого-педагогічні аспекти реалізації професійної мобільності студентів у період війни: реалії та перспективи».

Студенти-психологи взяли участь у міжнародній конференції з питань академічної мобільності в умовах війниУчасть у науковому заході взяли вчені з вишів різних регіонів України, а також дослідники з наукового Інституту психології освіти та виховання (м. Рим, Італія), Вищої школи міжнародних відносин і суспільних комунікацій (м. Хелм, Республіка Польща), Академії фізичного виховання і спорту (м. Гданськ, Європейського Центру Освіти (м. Рим, Італія).

Конференція мала на меті залучення молоді до обговорення актуальних питань сучасного студентства щодо професійної мобільності студентів та випускників закладів освіти в контексті освітньої євроінтеграції в умовах воєнного стану.

Тематика форуму відбиває актуальні питання сьогодення. Зокрема, академічної мобільності студентів та особливості її реалізації в умовах війни; інноваційних технологій підготовки професійно-мобільного студента ЗВО в контексті євроінтеграційних процесів; ролі гуманітарних наук у формуванні світогляду як важливого чинника конкурентоздатності фахівців; правових та соціально-психологічних аспектів реалізації професійної мобільності студентів ЗВО в умовах війни; організаційно-педагогічних підходів до підготовки професійно-педагогічно мобільного фахівця в умовах воєнного стану; ролі освітнього менеджменту в підготовці професійно-педагогічно мобільного фахівця; вітчизняного та зарубіжного досвіду професійного становлення.

Приємно відзначити, що студенти спеціальності «Психологія» факультету суспільних наук УжНУ, представили разом з науковими керівниками – викладачами кафедри психології Світланою Ісаєвич та Інною Юхименко – цікаві й актуальні теми для обговорення. Зокрема, першокурсниця Єлізавета Галалінг запропонувала доповідь «Роль гуманітарних наук у формуванні світогляду як важливого чинника конкурентоздатності фахівців»; другокурсниця Валерія Багагоєн представила на розгляд аудиторії тему «Ставлення студентів до міжнародної академічної мобільності»;  Дарина Євчинець, Ніколєтта Зінчак, Крістіна Качій, студентки 1 курсу, виступили з темою «Розвиток у студентської молоді мотивації до навчання»; третьокурсник Михайло Асалай та першокурсник Андрій Максимов запропонували тему «Психологічна культура як база професійного становлення особистості майбутнього фахівця з психології»; Катерина Онисько, Антоніна Кандієва, студентки 1 курсу, висвітлили актуальну тему «Правові та соціально-психологічні аспекти реалізації професійної мобільності студентів під час війни».

Науковці й організатори конференції відзначили активність студентів Ужгородського університету.

Конференція відбулася конструктивно у форматі діалогу. Завдяки таким заходам сучасна молодь здобуває неоціненний досвід, знання, мотивацію, ознайомлюється з новими науковими поглядами, розвивається і робить свій внесок у розвиток освіти та науки, тим самим зміцнюючи інтелектуальний потенціал нашої країни.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.