Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Паверліфтери УжНУ вибороли шість медалей чемпіонату України

Вітаємо Валерія Дудаша і Габріеллу Мателешко з успішним виступом у Полтаві!

0 647
Паверліфтери УжНУ вибороли шість медалей чемпіонату України
Паверліфтери УжНУ вибороли шість медалей чемпіонату України
Протягом тижня на базі спортивного клубу Полтавського національного технічного університету тривав чемпіонат України з класичного паверліфтингу серед усіх вікових груп, у якому взяли участь понад 350 спортсменів з 23 областей країни та міста Києва. На змаганнях виступили 12 закарпатських атлетів, четверо з яких представляли УжНУ.

Серед юнаків до 18 років непоганий результат у ваговій категорії до 83 кг показав студент факультету інформаційних технологій, вихованець Мукачівського СОК ДЮСШ Олександр Полажинець, котрий з результатом 512,5 кг посів сьоме місце.

Паверліфтери УжНУ вибороли шість медалей чемпіонату України

Срібний призер Валерій Дудаш

У змаганнях юніорів, не старших за 23 роки, у ваговій категорії до 74 кг з рекордною для себе сумою триборства 562,5 кг шосте місце з 15 учасників посів 19-річний студент економічного факультету Максим Офіцинський, котрий до того ж подолав найбільшу серед суперників вагу в присіданні – 207,5 кг. Серед спортсменів до 66 кг також з кращою для себе сумою 495 кг четвертим став 20-річний студент фізичного факультету Валерій Дудаш.

Паверліфтери УжНУ вибороли шість медалей чемпіонату України

Габріелла Мателешко

А через два дні Валерій взяв участь ще й у турнірі серед чоловіків, де в запеклій боротьбі став бронзовим призером чемпіонату України. Оскільки дорослих спортсменів нагороджували й за результати в окремих вправах, то наш атлет виборов ще й малу срібну медаль за результат у тязі – 222,5 кг.

У змаганнях жінок у ваговій категорії до 47 кг бронзовою призеркою з сумою 262,5 кг стала наша випускниця, член спортивного клубу УжНУ Габріелла Мателешко, котра після 8-річної перерви, пов’язаної з народженням двох дітей, повернулася на всеукраїнський поміст. Також Габріелла здобула дві срібні медалі за результати у жимі лежачи й тязі і «бронзу» – у присіданні.

Ці троє спортсменів займаються в університетській секції атлетизму під керівництвом старшого викладача кафедри фізичного виховання Андрія Федорішка

За інформацією кафедри фізичного виховання УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.