Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року
Презентація книги спогадів про Революцію Гідності

Місцевий час

  • Часова зона: America/New_York
  • Дата: 21.12.2017
  • Час (чи тривалість): 10:00

Дата

21.12.2017
Expired!

Час

17:00

Вхід

вільний

Презентація книги спогадів про Революцію Гідності

21 грудня о 17.00 відбудеться презентація книги «Майдан від першої особи. Регіональний вимір», випуск 3, частина 1 – Автономна Республіка Крим – Луганська область.

Презентація книги спогадів про Революцію Гідності

Збірник спогадів підготовлено у рамках проекту Українського інституту національної пам’яті «Майдан: усна історія». Проект виник навесні 2014 року і його метою є збір усних свідчень очевидців та учасників Революції Гідності.

На основі записаних спогадів започаткована серія друкованих видань «Майдан від першої особи». У 2015 р. вийшов випуск «45 історій Революції Гідності», у 2016 р. – «Мистецтво на барикадах».

«Майдан від першої особи. Регіональний вимір» є третім випуском серії. Його метою є реконструкція подій місцевих майданів, адже під час Революції столиця перебувала в центрі суспільної уваги, а як відбувалися протестні рухи в областях – відомо не багато. Заповнити цю прогалину та сформувати уявлення про Майдан як загальноукраїнське явище і покликаний збірник.

Випуск складається з 25 розділів – за кількістю регіонів України. Розділи подаються за назвами областей, розташованими в алфавітному порядку. Цього року виходить перша його частина, до якої увійшли регіони, починаючи від Автономної Республіки Крим до Луганської області. Решту областей буде представлено у другій частині, яка має вийти друком наступного року.

У презентації книги візьмуть участь науковці, які займалися збором усних свідчень у регіонах та підготовкою збірника. А також оповідачі, чиї спогади увійшли до першої частини випуску.

Модератори:

  • Роман Офіцинський, завідувач кафедри історії України Ужгородського національного університету;
  • Тетяна Привалко, координатор регіональних записів проекту «Майдан: усна історія» Українського інституту національної пам’яті.

Співорганізатори заходу:

  • Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Ф. Потушняка,
  • Український інститут національної пам’яті,
  • Кафедра історії України Ужгородського національного університету.

Місце проведення: Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Ф. Потушняка (м. Ужгород, проспект Свободи, 16)

Початок – о 17.00.

Вхід вільний.

X

The event is finished.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.