Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті історії та МВ презентували чергові результати реалізації проекту «Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні»

Виконувала проект кафедра міжнародних студій та суспільних комунікацій за ґрантової підтримки Державного фонду фундаментальних досліджень

0 175

На факультеті історії та МВ презентували чергові результати реалізації проекту «Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні»На факультеті історії та МВ презентували чергові результати реалізації проекту «Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні»

На факультеті історії та міжнародних відносин УжНУ 4 жовтня відбулася презентація результатів ІІ етапу реалізації проекту «Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні». Виконувала його за ґрантової підтримки Державного фонду фундаментальних досліджень за конкурсним проектом Ф77/3-2018 кафедра міжнародних студій та суспільних комунікацій, котра, до речі, першою з гуманітарних кафедр УжНУ виграла конкурс цієї авторитетної інституції.

За результатами першого етапу проекту наприкінці минулого року була опублікована монографія «Історія, що об’єднує. Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні», до якої увійшли наукові доробки тридцяти чотирьох авторів із п’яти країн (України, Словаччини, Угорщини, Румунії, Польщі). Ця робота визнана «Кращою монографією 2017 року» в ДВНЗ «УжНУ».

На факультеті історії та МВ презентували чергові результати реалізації проекту «Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні»Другий етап проекту був присвячений дослідженню методологічних та методичних засад емпіричного соціологічного дослідження транскордонного співробітництва. Він тривав з 1 квітня до 30 вересня цього року.

Його результатам і була присвячена презентація, з якою перед викладачами та студентами виступив науковий керівник проекту, доктор соціологічних наук, завідувач кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій, Надзвичайний і Повноважний посол Сергій Устич. Він розповів про виконану роботу, зокрема, видані монографію «Емпіричне соціологічне дослідження транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні» та публікацію «Аналіз результатів емпіричного соціологічного дослідження транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні». Авторами цих праць стали викладачі факультетів історії та міжнародних відносин, суспільних наук, а також провідні українські соціологи із Києва та Львова.

Своїми думками про роботу над проектом поділилася його менеджер, викладач кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Олеся Бенчак.

На факультеті історії та МВ презентували чергові результати реалізації проекту «Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні»Тішить, що в реалізації проекту як інтерв’юери взяли активну участь і студенти. Кращі з них отримали від С.Устича подяки.

У презентації взяв участь і гість кафедри – професор Варшавського університету Казимір Вуйцицький.

За інформацією кафедри МССК
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.