Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Біологи відзначили професійне свято науково і творчо

У ІІІ Міжнародній конференції молодих учених та студентів «Актуальні проблеми біологічних та агроекологічних досліджень у Карпатському регіоні» взяло участь понад 150 осіб з чотирьох країн

0 545

Біологи відзначили професійне свято науково і творчо

Віталій Симочко
Віталій Симочко
Днями на біологічному факультеті відбулася ІІІ Міжнародна конференція молодих учених та студентів «Актуальні проблеми біологічних та агроекологічних досліджень у Карпатському регіоні», в якій узяло участь понад 150 осіб з Туреччини, Угорщини, Словаччини та України.
Міклош Сабо
Міклош Сабо

Пленарне засідання відкрив т. в. о. декана біологічного факультету Віталій Симочко, який привітав учасників і побажав їм плідної роботи.

Під час засідання було заслухано доповідь доцента Ніредьгазького університету  Міклоша Сабо, який презентував освітньо-наукову діяльність освітньої локації та головні напрямки співпраці між біологічним факультетом УжНУ та кафедрою біології і агрономії Ніредьгазького університету.

Друга доповідь торкалася досліджень мікробіоти відкритих ділянок шкіри людини, яку представила магістр І року навчання біологічного факультету УжНУ Інеса Голибанич.

Інеса Голибанич
Інеса Голибанич

Дальша робота конференції відбувалася в чотирьох секційних засіданнях, де було озвучено понад 30 доповідей.

Родзинкою дня стала відкрита виставка робіт доцента кафедри зоології Степана Фаринця «Портрети природи. Феєрія метеликів», на якій широкому загалу відвідувачів було представлено виготовлені з різних матеріалів експонати метеликів, які є збільшеною, але точною копією природних екземплярів. Так,  можна було побачити гігантську копію махаона, а також менші аналоги кропивниці, голуб‘янки, сонцевика будякового, парусника подалірія та ін.

Слід зауважити, що це вже чергова виставка Степана Ілліча на біологічному факультеті, який створює не тільки прекрасні макети фауни, а й пише картини на біологічну тематику та є автором унікальних рисунків мух-тахін, виконаних з дотриманням оригінальності морфологічних ознак, що лежать в основі систематики цих тварин.
Біологи відзначили професійне свято науково і творчо

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.