Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Олександр Гаврош презентував свої цьогорічні новинки у книгарні «Кобзар»

Завершить акцію «Письменник за прилавком» напередодні Миколая відомий гуморист Павло Чучка

0 459
Олександр Гаврош презентував свої цьогорічні новинки у книгарні «Кобзар»
Михайло Басараб вибрав книги для себе і внука
В Ужгороді завершується цьогорічна акція «Письменник за прилавком», яка традиційно проводиться перед святом Миколая. Участь у ній узяв десяток закарпатських авторів, серед яких Шевченківський лауреат Мирослав Дочинець, дитяча письменниця Галина Малик, науковці УжНУ Роман Офіцинський та Сергій Федака, поет, прозаїк і перекладач Андрій Любка, молода поетеса Марічка Черничко, репресований літератор Софія Сорока. Мета заходу – пропагувати книжку як подарунок перед різдвяними святами.

У п’ятницю, 15 грудня, за прилавком ужгородської книгарні «Кобзар» годину перебував відомий закарпатський письменник і журналіст Олександр Гаврош, який запропонував читачам понад десяток своїх видань, в тому числі цьогорічні новинки.

Олександр Гаврош презентував свої цьогорічні новинки у книгарні «Кобзар»
Журналіст Михайло Носа вибрав подарунки похресникам

«У 2017 році вийшли чотири мої книжки. Тернопільське видавництво «Навчальна книга – Богдан» видало в новій редакції «Івана Силу на острові Щастя» та моє дослідження про літературну і народну казку як жанр літератури під назвою «Казки і казкарі». В Ужгороді побачили світ два видання у «Видавництві Олександри Гаркуші»: ілюстрований краєзнавчий нарис про село моєї мами на Ужгородщині «Дубрівка колись і тепер» та «Закохані казки» для дітей та дорослих.

Також цього року разом із режисером В’ячиславом Бігуном зняли документальний фільм «Останній солдат», який розповідає про одного з останніх добровольців Четвертого українського фронту на Закарпатті. Тому 2017 рік оцінюю як доволі вдалий. Незабаром чекаю на вихід ще кількох своїх книжок, які готуються до друку в різних видавництвах», – підсумовує Олександр Гаврош.

Олександр Гаврош презентував свої цьогорічні новинки у книгарні «Кобзар»
П’ять книжок для родини заступника декана філфаку Василя Шарканя (на фото: Олександр Гаврош, Василь Шаркань та Сергій Федака)

Навіть за годину торгівлі письменника за прилавком акція до Миколая засвідчила свою успішність. Так, заступник декана філологічного факультету Василь Шаркань придбав чимало книжок: «Це прекрасна нагода вибрати різдвяний подарунок та ще й з автографом улюбленого письменника».

Організаторам акції, мабуть, варто подумати над зручнішим часом для автографсесії: або під час обідньої перерви, або наприкінці робочого дня, щоб усі охочі змогли скористатися нагодою поспілкуватися з автором.

Завершує цьогорічну акцію «Письменник за прилавком» у книгарні «Кобзар» кандидат філологічних наук, відомий гуморист Павло Чучка у понеділок, 18 грудня, з 14 до 15 години.

Іванка Когутич для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.