Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Спортсмени УжНУ розпочинають транскордонне співробітництво зі Словаччиною

0 66
Спортсмени УжНУ розпочинають транскордонне співробітництво зі Словаччиною
Спортсмени УжНУ розпочинають транскордонне співробітництво зі Словаччиною
22 січня в УжНУ відбулася перша робоча зустріч Міжнародного молодіжного спортивного партнерства між Україною та Словаччиною. Транскордонне співробітництво стало можливим завдяки сприянню Норвезького фінансового механізму. Угода про співпрацю була підписана 15 січня 2016 року.

Співпраця передбачає влаштування спортивних таборів для студентів в Україні та Словаччині зі сновбордингу, велотуризму, водних видів спорту (рафтингу, віндсерфінгу, вейкобордингу, каякінгу тощо). Це будуть практичні й теоретичні (тренінги) заняття. Участь у таборах беруть щоразу 32 спортсмени – порівну з обох країн – і тренери з певного виду спорту також із України та Словаччини. Ґрантовий проект діятиме до березня 2017 року й закінчиться підсумковою конференцією в  Ужгороді.

Спортсмени УжНУ розпочинають транскордонне співробітництво зі Словаччиною

В обговоренні роботи 22 січня взяли участь відповідальний менеджер зі словацького боку Павол Лопуховський, відповідальний менеджер Івета Беранкова, фінансовий менеджер Габріел Кіш, декан факультету здоров’я людини УжНУ Олена Дуло та ін.

Спортсмени УжНУ розпочинають транскордонне співробітництво зі Словаччиною

За словами декана факультету здоров’я людини Олени Дуло, проект має прищепити молоді бажання займатися зимовими та водними видами спорту, вдосконалювати свої навички. Учасники сподіваються, що їх співпраця не закінчиться після юридичного фінішу проекту.

Крім загальних питань, робоча група обговорила деталі першого табору сновбордингу, який відбудеться 13–19 лютого на горі Красія. Цікаво, що серед 16 студентів факультету здоров’я людини буде четверо кандидатів у майстри спорту зі сновбордингу.

Іванка Когутич
Фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.