Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Сприймайте навчання як невід’ємну частину дня», – студентка юрфаку УжНУ розповіла, як здобути омріяні 200 балів

Без самопідготовки високих результатів не досягнути, а здобуваючи знання, варто орієнтуватися не на конкретний фах, а на оволодіння навичками, що будуть цінними завжди – незалежно від того, які професії будуть розвиватися, а які залишаться в історії

0 210

«Сприймайте навчання як невід’ємну частину дня», – студентка юрфаку УжНУ розповіла, як здобути омріяні 200 балів

Перше місце в рейтинговому списку на одну з найпопулярніших спеціальностей Ужгородського національного університету – «Право». Ця мрія стала реальністю для випускниці Ужгородської класичної гімназії, теперішньої першокурсниці юридичного факультету Анни Чемодурової. Завдяки старанності дівчині вдається поєднувати навчання за різними спеціальностями в двох вишах. Медіацентр розпитував про «правничий» бік її життя.
  • Анно, чому обрали право? Коли почали цікавитися цією галуззю?

– Досить довго я не могла визначитися між двома напрямами: право та менеджмент. Остаточного вибору так і не зробила. Саме тому тепер навчаюся у двох університатах на двох різних програмах. Це дає мені змогу об’єднувати знання з різних напрямів у велику картину.

  • Як довго готувалися до ЗНО? Самі чи з репетиторами?

– Я не вважаю, що підготовку до ЗНО доцільно поділяти на категорії «сам» і «з репетитором». І приватні заняття, і уроки в школі відіграли значну роль у моїй підготовці до тестування. Але все ж без самонавчання високих результатів не досягнути.

«Сприймайте навчання як невід’ємну частину дня», – студентка юрфаку УжНУ розповіла, як здобути омріяні 200 балів

  • Порадьте абітурієнтам, як скласти ЗНО на такі високі бали, як у вас?

– Зробити навчання своєю рутиною. Сприймайте його як невід’ємну частину дня. Хай що трапиться, ви ж не забудете почистити зуби, прогортати стрічку новин в інстаграмі, «початитися» з друзями. Аналогічно у ваш розпорядок дня повинні вписатися тести ЗНО (принаймні 10 хвилин на день з кожного предмета).

  • Очевидно, ви наполегливо готувалися. А чи було хвилювання перед ЗНО? Що порадите, щоб побороти хвилювання перед тестуванням?

– Ставитися до цього по-філософському. Десь у глибині душі кожен за день до ЗНО чітко усвідомлює свій рівень знань і що було недопрацьовано. Напередодні тестування я змирилася з тим, що не встигну прочитати «Чорну Раду», яку так довго відкладала, довчити ще кілька десятків історичних дат і так далі. Цього вже не змінити. Натомість тривалий сон, гарний настрій і самопочуття допоможуть скласти іспит якнайкраще.

  • У вступному рейтингу Ви маєте 10 балів за особливі успіхи. Розкажіть, будь ласка, у яких конкурсах брали участь?

«Сприймайте навчання як невід’ємну частину дня», – студентка юрфаку УжНУ розповіла, як здобути омріяні 200 балів– Серед усіх конкурсів, у яких можуть брати участь учні середніх шкіл, я однозначно можу порекомендувати Малу академію наук України. Лише МАН дає змогу стати справжнім експертом у якійсь вузькій темі в такому юному віці.

Я не любила загальні олімпіади з предметів, оскільки часто вони вимагають зубріння величезної кількості матеріалу, який є дуже відірваним від реальності. Інформація, що не має практичного використання, не належить до категорії знань.

  • Як минула перша сесія?

– Правильний вибір спеціальностей зробив мою підготовку до екзаменів цікавою, мені не доводилося змушувати себе вчитися насилу.

  • Чому обрали УжНУ?

– Для того, щоб стати хорошим юристом, людина має любити обрану справу й бути трішечки мазохістом. Тільки в разі поєднання цих двох якостей студент здатен пропустити крізь себе стільки терабайтів законодавства за короткий проміжок часу.

Воднораз неймовірно важливу роль у формуванні знань студента відіграють викладачі. На юридичному факультеті УжНУ вони справді висококваліфіковаі й більшість має як практичний досвід, так досвід викладання.
«Сприймайте навчання як невід’ємну частину дня», – студентка юрфаку УжНУ розповіла, як здобути омріяні 200 балів

  • Уже визначилися, ким хочете працювати після здобуття диплома?

– Я одержу диплом аж через 4 роки, за цей час ситуація на ринку праці може суттєво змінитися. Тому орієнтуюся не на конкретний фах, а на оволодіння навичками, що будуть цінними завжди – незалежно від того, які професії будуть розвиватися, а які залишаться в історії.

  • Розкажіть про свої захоплення.

– Захоплююся світом у всяких його проявах. Мені подобається спілкуватися з людьми, насолоджуватися мистецтвом і створювати його (я малюю), подорожувати, читати якісні видання на кшталт The Economist чи Harvard Business Review, готувати якісь цікаві страви тощо… Я майже ніколи не знаю, чим буду займатися завтра.

Розмовляла Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.